Anlık Bildirim

TikTok, Avrupa Birliği’nde yasaklanabilir

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada TikTok’un ABD’de olduğu gibi Avrupa Birliği’nde yasaklanmasının bir seçenek olduğunu söyledi.
TikTok, Avrupa Birliği’nde yasaklanabilir Tam Boyutta Gör
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, kısa bir süre önce düzenlenen ve partilerin 2024 seçimleri için baş adaylarının katıldığı bir oturum sırasında TikTok'un Avrupa Birliği'nde yasaklanmasının bir seçenek olduğunu ima etti. Bununla birlikte TikTok’un AB genelinde iki ayrı soruşturma altında olduğunu belirtelim. Hatırlanacağı üzere ABD Başkanı Biden, bir Amerikan şirketine satılmadığı takdirde TikTok’un yasaklanmasını öngören bir yasa tasarını geçen hafta imzalamıştı.

TikTok, AB’de yasaklanabilir

ABD’de onaylanan yasa tasarısına göre TikTok, önümüzdeki 9 ay içerisinde Çinli ByteDance tarafından ABD’li bir şirkete satılmazsa ülke genelinde yasaklanabilir. Bu durum hakkında Ursula von der Leyen, uygulamanın AB yasağının göz ardı edilmediğini aktardı ve sözlerine şöyle devam etti: “TikTok kurumsal telefonlarımızda yasaklayan dünya çapındaki ilk şirket. TikTok'un tehlikesini tam olarak biliyoruz.

Von der Leyen’in bu ifadeleri Komisyon başkanı sıfatıyla değil, Avrupa Halk Partisi'nin baş adayı sıfatıyla söylediğini belirtelim. Öte yandan TikTok, geçtiğimiz hafta AB’nin Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında kullanıcıları etkileşime girdikleri için ödüllendiren TikTok Lite uygulamasını incelemeye başlamasının ardından ilgili özelliği askıya almaya karar vermişti. TikTok, reşit olmayanları korumada başarısız olduğu iddiasıyla yine DSA kapsamında ayrı bir soruşturmayla karşı karşıya.

Kaynakça https://9to5mac.com/2024/04/30/tiktok-could-be-banned-in-europe/ https://sg.news.yahoo.com/eu-commission-president-doesnt-rule-120502762.html Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1704 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tiktok, avrupa birliği ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim