Anlık Bildirim

Xbox One konsolu için klavye-fare desteği 14 Kasım’da başlıyor

Bu haftadan itibaren Xbox One konsolunda klavye ve fare setleri kullanmak mümkün hale gelecek. Bu sayede Fortnite, Warframe gibi oyunlarda daha hassas kontroller elde edilebilecek.

Microsoft’un geçtiğimiz aylarda Insider programına sunduğu Xbox One konsolu için klavye-fare desteği 14 Kasım itibariyle nihai kullanıma sunuluyor. İlk özel klavye-fare setleri ise CES 2019 fuarında sahneye çıkacak.  

Değişim başlıyor

Konsollar bilindiği üzere temel olarak kontrolcü desteği üzerinde şekilleniyor. Oyuncular genelde uzak bir noktadan kontrolcü ile oyunları oynuyor. Oyunlar da bu mantığa göre geliştiriliyor. Fare ve klavyenin yoğun kullanıldığı örneğin strateji oyunlarını konsollarda görmek veya verimli yönetebilmek pek mümkün değil.

Ne var ki Microsoft bunu değiştirmeye kararlı. Bir süredir Xbox One Insider programında test edilen fare-klavye desteği 14 Kasım tarihinde güncelleme olarak kullanıcılara sunulacak. Böylece herkes yeni özelliği deneyimleme şansına sahip olacak.

Klavye-fare desteği özellikle daha doğru nişan alma ve hedefi hızlı bulma konusunda yardımcı olacak. Sadece oyunlar değil oyuncu eşleştirme mekanizması da buna uyuyor. Yani klavye-fare kullanan oyuncular yine klavye-fare kullanan oyuncuyla eşleştirilecek.

Yeni özelliği ilk olarak Warframe ve Fortnite oyunlarının destekleyeceği açıklandı. Sonrasında pek çok yapım bu listeye eklenecek. Oyuncular genelde tüm fare-klayve setlerini kullanabiliyor ancak Razer gibi özel aydınlatmaya sahip setler de CES 2019 fuarını bekliyor.


 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7511 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xbox, xbox one keyboard-mouse ve Ev Elektroniği
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim