AnTuTu, yaptığı araştırmalar neticesinde dünyada en fazla klonu üretilen telefon üreticisini ortaya çıkardı. AnTuTu tarafından taranan cihazların %2.64‘ü ya birebir taklit edilmiş ya da sahte cihazlardan ibaret. Listeye baktığımız zaman, ilginç bir şekilde Samsung'un en çok klonu üretilen akıllı telefon üreticisi olduğunu görüyoruz.
Analize göre taklit edilen telefonların %36.23’ü Samsung'un üretmiş olduğu Galaxy modellerinden oluşuyor. Listede taklidi en fazla yapılan akıllı telefon ise %4.94 ile Galaxy S7 Edge karşımıza çıkıyor. Klonu en fazla üretilen akıllı telefon üreticisinin Samsung olmasının en önemli sebebi, tasarımsal olarak taklit edilemeye fazlaca müsait olmasından kaynaklanıyor.
Tüm bunların yanı sıra iPhone'ların da %7.72’sinin taklit edilerek piyasaya sürüldüğünü gözler önüne seriliyor. iPhone 7 Plus; %2.67 taklit edilme oranıyla listede beşinci sırada kendine yer bulmuş.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
![DH Android Uygulamasını İndir](/Content/img/uygulama-indir-android.png)
![DH iOS Uygulamasını İndir](/Content/img/uygulama-indir-ios.png)
sağ köşede download tıkladım oynuyor şimdi.
Bu dosya oynatılamıyor diyor, videoya tıklayınca!![](https://forum.donanimhaber.com/image/smiley/aman.gif)