Anlık Bildirim

Samsung’un AMOLED panelleri pazarı domine ediyor

Geçmiş yıllarda AMOLED ekran tedariği yapacak firma bulmakta zorlanan Samsung, şimdi ise taleplere yetişmekte zorlanıyor. Sonucunda da Samsung Display, pazarda büyümeye devam ediyor.

Geçmiş yıllara göre maliyetlerin biraz daha aşağı çekilmesi, AMOLED panellerin mobil dünyada daha sık karşımıza çıkmasını sağladı. Büyüyen pastadan üreticilerin pay alma mücadelesi kızışırken, Samsung pazarda liderliği kimseye bırakmıyor.

IHS tarafından 2015 yılı geneli için yapılan yeni bir analize göre, 9 inç ve altındaki küçük ölçekli ekran segmentinde, Samsung Display yüzde 23 ile liderliği elinde tutuyor. Onu yüzde 16 pay ile Japan Display takip ediyor. LG Display ise yüzde 13 ile üçüncü sırada. Dördüncü sırayı da yüzde 10 ile Sharp alıyor.

Segmentin yıl bazındaki büyümesi yüzde 4 olarak gerçekleşti ancak AMOLED sınıfında yüzde 54 civarında artış yaşandı. LTPS TFT LCD sınıfında yüzde 10 artış görülürken, a-Si TFT LCD sınıfında ise yüzde 10 düşüş meydana geldi.

Analizde, üst ve orta seviye mobil cihazların AMOLED panellere yöneldiği belirtiliyor. Bundan en büyük faydayı ise Samsung görüyor. Amiral gemi akıllı telefon modelleri yanında Galaxy Tab, Galaxy A, Galaxy E gibi serilerinde de AMOLED paneller kullanan firma, ayrıca Huawei, Meizu, Vivo gibi Çinli rakiplerine de tedarik yapıyor. Böylece geniş bir satış alanı elde ediyor.

Sadece iki yıl önce Samsung Display’in panel tedariği yapamamaktan şikayetçi olduğunu düşünürsek, gelinen nokta oldukça önemli. Ekran teknolojilerine sürekli yatırım yapılması, kenardan kavisli ekran tipinin tüketiciye benimsetilmesi gibi nedenler, firmaya duyulan güveni artırdı. Önümüzdeki yıllarda Apple’a da AMOLED ekran tedariği yapılacağı iddialarına bakılırsa, Samsung uzun bir süre açık ara önde olacak gibi görünüyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim