Bu videoda Huawei'in en güçlü MateBook modeli Huawei MateBook 16'yı inceliyoruz. Yenilikleri bünyesinde barındıran bu cihaz hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? 21.999 TL'lik fiyatı nasıl buldunuz?
Ürünün tasarımıyla başlayacak olursak üründe hafif metal bir malzeme kullanışmış. CNC seramik kumlama işleminden de geçmiş Huawei MateBook 15 modeli. Ürünün ekranı 16 inç büyüklüğünde ve oldukça ince çerçevelere sahip. Üst, sağ ve sol çerçevelerden bunları görebiliyoruz. Ekran kasa oranı da %90 seviyelerinde.
Son olarak ağırlığımız 1.99 kg, kalınlığımızda 17.8mm. Ürünün klavyesiyle devam edecek olursak basım hissiyatı başarılı olan, MateBook modellerinden alışkın olduğumuz bir klavyeyle burada karşılaşıyoruz. Yazı yazmak için gayet uygun. Sesli çalıştığı da söylenemez. Arkadan aydınlatma desteğide bu klavyede bulunuyor.
Burada dikkatlerimizi klavyede yer alan kamera çekiyor. MateBook serisinde aslında uzun zamandır gördüğümüz bir detay. Güvenlik açısıdan faydaları bulunsa da bazı noktalarda dezavantaj oluşturabildiğini söylememiz doğru olacaktır. Sağ üst kısımda ürünün parmak izi okuyucusu konumlandırılmış. Burası ek olarak ürünü açmamızı sağlayan kısım. Hızlı bir şekilde parmağımızı okuyabiliyor.
Touchpad hakkında biraz konuşalım. Oldukça büyük bir alan kapladığını düşünüyorum. Kontrol etmesi fazlasıyla kolay. Bence ek bir mouse kullanma ihtiyacı doğurmayacaktır.
Ekran özellikleriyle devam edecek olursak ürünün ekranı 16 inç büyüklüğünde ve 2520x1680 çözünürlüğünde. Bünyesinde de IPS bir panel yer alıyor. En boy oranımız da 3:2.
Ekranın çerçeveleri 5.2 mm kalımlığında ve ekran kasa oranı %90. Ekran ek olarak Tüv tarafından sertifikalanmış. Hatta dünya’nın ilk Tüv renk doğruluğu sertifikasına sahip bilgisayarın Matebook 16 olduğunu da belirtelim.
Huawei burada göz konforunu da düşenerek üründe düşük mavi ışık ve kc kararma teknolojisini kullanmış. Uzun süreli kullanımlarda göz rahatlığı açısından önemli sertifikalar.
Ekran deneyimine gelecek olursak çok başarılı bir ekranın bizi karşıladığını en baştan söylemek istiyorum. Canlı, parlaklığı yüksek ve doğru renkleri bizlere sunabiliyor.
Eğer Photoshop ve Premiere Pro gibi uygulamaları bu ürünle beraber kullanmayı düşünüyorsanız sRGB’nin %100’ünü desteklediğini vurgulayalım. Delta E 1 renk doğruluğu da tabii ki dikkatleri çekiyor. Bu özellikler sayesinde profesyonel seviyede fotoğraf ve videolarınızı renklendirebilirsiniz.
Medya tüketimi konusuna gelecek olursak keyifli vakitler geçirebileceğinizi rahat bir şekilde dile getirebilirim. Özellikle yüksek çözünürlüğe sahip olması nedeniyle bu deneyim daha iyi hale geliyor. Ben özellikle Netflix kullanımlarımda bu ekrandan çok memnun kaldım.
Ek olarak bu ekranı farklı açılardan da görebilmek mümkün. 178 derecelik bir açıdan burada bahsediyorum.
Ürün gücünü AMD’nin geliştirmiş olduğu AMD RYZEN 7 5800H işlemcisinden alıyor. MateBook 16 modeli böylece tüm matebooklardaki en yüksek performanslı işlemciye sahip olmuş oluyor.
İyi bir mobil işlemci kendisi. İşlem gücü gerektiren uygulamalarda kullanıcısını memnun edecektir. Buna video kurgulama, tasarım uygulamalarını dahil edebiliriz.
Ürün içerisinde 16 GB DDR4 Ram konumlandırılmış. Dual channnel bir RAM. Çift kanallı olması işlem gücü gerektiren uygulamalarda durumu çok daha avantajlı hale getiriyor. Bunu oyun bilgisayarları incelemelerinde bahsediyoruz.
Depolama olarak ürün içerisinde 512 GB NVMe SSD yer alıyor. Benim için gayet iyi bir büyüklükte olduğunu söyleyebilirim. Oldukça hızlı.
Üründe 2 adet güçlü hoparlör yer alıyor. Detay ve ton ayrımı çok çok başarılı. Bu başarı ses yüksekliği konusunda da devam ediyor. Basslar sönük değil, daha doygun. Bol ensturmanları bir parça açtığınızda çok rahat bir şekilde enstürmanları ayırt edebildiğinizi söyleyebilirim.
HOPARLÖR TESTİNE VIDEODAN ULAŞABİLİRSİNİZ
Geldik batarya bölümünde ürünümüzün kutusundan çıkan 135W’lık adaptör ile birlikte 84W/H saatlik bataryayı şarj edebiliyoruz. 15 dakika gibi bir sürede yapılan şarjla 3.5 saate kadar kullanım sunulabiliyor. Kullanımlara göre bu süre değişiklik gösterebilir.