Anlık Bildirim

15 MW’lık dünyanın en büyük kara rüzgar türbini kuruldu

Çinli Sany, 15 MW kapasiteli dünyanın en büyük kara rüzgar türbinini kurdu. Yeni türbinin en büyük tek ünite kapasitesi ve kara türbinleri için en büyük rotor çapı rekorlarını kırdığı belirtildi.
15 MW’lık dünyanın en büyük kara rüzgar türbini ku Tam Boyutta Gör
Çin merkezli dev inşaat ve ekipman üreticisi Sany Group, enerji sektöründe önemli bir adım atarak, dünyanın en büyük karasal rüzgar türbinini kurduğunu duyurdu. Şirketin 9 Ekim’de yaptığı açıklamaya göre Çin’de hizmete alınan bu devasa 15 MW'lık rüzgar türbini Çinli şirketlerin sınırları zorlamaya devam edeceğine işaret ediyor. Çinli şirketler halihazırda dünyanın en büyük açık deniz rüzgar türbinlerinin yanı sıra en büyük yüzer açık deniz rüzgar platformunu da konuşlandırmış durumda.

Tek türbin, çok sayıda rekor

Sany Group’un tanıttığı SI-270150 modeli, tek bir birimde sahip olduğu 15 MW gücüyle karasal türbinler arasında en yüksek kapasiteye sahip olma özelliğini taşıyor. Ayrıca 270 metre çapındaki rotoruyla dünya genelinde kurulan en geniş çaplı karasal türbin olarak dikkat çekiyor. Türbin, 131 metre uzunluğundaki kanadıyla da bir başka rekor kırıyor. Bu devasa kapasite ile tek bir ünite 160.000 haneye bir yıl boyunca yetecek kadar elektrik üretebilir.

15 MW’lık dünyanın en büyük kara rüzgar türbini ku Tam Boyutta Gör
Sany, bu türbinin prototip olduğunu ve önümüzdeki bir yıl boyunca çeşitli testlere tabi tutularak güvenilirliğinin tam anlamıyla doğrulanacağını belirtiyor. 25 ila 30 yıllık bir tasarım ömrüne sahip olan türbin, hafif yapısı ve akıllı yük azaltma teknolojileri ile dikkat çekiyor. Bu teknolojiler sayesinde türbinin toplam yükü azalıyor ve kara yoluyla uzun mesafelerde taşınması daha kolay hale geliyor.

Firma, türbinin üretim sürecinde de yeni teknolojiler kullandığını söylüyor. Özellikle uzun mesafelerde otomatik infüzyon teknolojisi, büyük kompozit kanatlar için kullanılan üç boyutlu tasarım teknolojisi ve geri dönüştürülebilir poliüretan yapısal parçalar üretim sürecini daha verimli hale getirirken çevresel sürdürülebilirliği de artırıyor.

Şirket yetkilileri, türbin kanadının üretim hattından ilk kez bu yılın Ocak ayında çıktığını belirtti. 131 metrelik kanadın boyutunun artmasıyla birlikte sertlik ve dayanıklılık gereksinimlerinin de yükseldiğini ifade eden yetkililer, tasarımda optimize edilmiş bir aerodinamik profil kullanıldığını ve bunun da kanat titreşimlerini en aza indirdiğini vurguladı.

Kaynakça https://www.rechargenews.com/wind/-world-s-largest-15mw-onshore-wind-turbine-installed-in-china/2-1-1722161 https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7249746049362243584/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim