Anlık Bildirim

2024'ün En Önemli Oyun Teknolojisi Trendlerini Biliyor musunuz?

En son teknolojik gelişmeleri kullanan hatta kimi teknolojik sıçramaların ortaya çıkmasını sağlayan oyun dünyası, heyecan verici bir büyüme gerçekleştiriyor.                          

2024'ün En Önemli Oyun Teknolojisi Trendlerini Biliyor musunuz? Tam Boyutta Gör

En son teknolojik gelişmeleri kullanan hatta kimi teknolojik sıçramaların ortaya çıkmasını sağlayan oyun dünyası, heyecan verici bir büyüme gerçekleştiriyor. Grand View Research tarafından yapılan araştırmaya göre çok değil, birkaç yıl sonra, 2030 yılında yaklaşık 584 milyar dolarlık bir değere ulaşması beklenen oyun pazarının, takip eden yıllarda da genişleyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Bu noktada, 2024 yılı itibarıyla hangi oyun teknolojisi trendlerinin öne çıktığını bilmek önem kazanıyor. Eğer gaming laptop modelleriniz elinizin altındaysa, tüm bu harika oyun teknolojilerine göz atalım.

Üretken Yapay Zekâ, Oyun Dünyasına Damga Vurmaya Başladı

Oyun dünyası, 2024 yılında, oyun tasarımı ve oynanışı alanında farklı bir çağ açacak olan yeni nesil üretken yapay zekâ araçlarının öne çıkmasıyla bir dönüşüm geçiriyor. Oyun geliştirme sürecine büyük katkı sağlayan üretken yapay zekâ, aynı zamanda daha önce hiç olmadığı kadar canlı hissettiren aksiyon dolu maceraların da önünü açıyor. Bunun son örneği, Capcom’un çok beklenen oyunu Dragon’s Dogma 2’de görülüyor. Oyuncunun eylemlerine uyum sağlayan dinamik davranışlı NPC’ler, oyun içinde gerçekleşen olaylar karşısında kimi zaman esprili kimi zamansa şaşırtıcı derecede mantıklı yorumlar yaparak önceden hazırlanmış metin script’lerinin dışına çıkarak oyunun sürükleyiciliğini zirveye taşıyor. Oyunculara yönelik en iyi laptop çeşitlerinde keyifle oynanabilen yapım, şimdilik üretken yapay zekâ kullanan oyunlar konusunda ilk örneklerden biri kabul ediliyor.

Bulut Oyun Teknolojileri, Sanıldığından da Fazla Kullanılıyor

Her oyuncu, yerel bilgisayarında oyun oynamanın verdiği keyfin bambaşka olduğunu biliyor ancak güncel donanım bileşenlerine sahip bir laptop edinemeyen ve hayatına, emektar bilgisayarıyla devam etmek isteyenler için oyun oynamanın bir yolu bulunuyor. Türkiye’de de önemli oranda kullanıcısı bulunan NVIDIA GeForce NOW gibi servisler, dilediği yerde ve farklı cihazlar aracılığıyla oyun oynamak isteyenlere hizmet ediyor. Bu teknoloji sayesinde yüksek hızlı sunucuların gücünden faydalanarak en grafik ağırlıklı oyunlar bile sorunsuz şekilde çalışıyor. Yine de gerek oyun otoriteleri gerekse hardcore oyuncular, kusursuz oyun tecrübesi için oyunculara yönelik üretilen laptop modelleri edinilmesini öneriyor.

Oyun İçi Mikro Ödemeler Can Sıkıcı ama Trend Hâline Gelmiş Durumda

“Sahiden böyle oyun teknolojisi trendi mi olur?” diyebilirsiniz ama oyun içi mikro ödemeler, can sıktığı kadar oyun geliştiriciler için ekstra bir güç sağlamayı sürdürüyor. Oyuncuların birçoğu, mikro ödemelerin oyun oynamayı eğlenceli kıldığını düşünmüyor ancak mikro ödeme yoluyla etkinleşen kimi içerikler, oyunun belki de eksik bırakılan yanlarını tamamlama noktasında iş görüyor. Aslında bu araçlar, maliyeti giderek artan oyun geliştirme konusunda stüdyolara ciddi anlamda finansal destek sağlıyor. Bu desteğin daimî olması için de oyun stüdyoları, oyunları için mütemadiyen yeni dijital içerikler sağlayarak mikro ödeme akışının sürekli olmasına zemin hazırlıyor. Az önce adını andığımız Dragon’s Dogma 2’nin çok tartışılan satın alınabilir içerikleri, popülerliği asla azalmayan GTA Online’a eklenen nice içerik, mikro ödeme konusunun, gerçekten de bu yılın -can sıkan- fakat önemli oyun teknolojisi trendlerinden biri olduğunu gösteriyor.

2024 Yılında da Masaüstü Bilgisayar Out, Laptop In

Gaming laptop fiyatları, tercih edilen donanım bileşenli çözümler çerçevesinde, her geçen gün erişilebilir aralıklara gelirken 2024 yılında da laptop ile oyun oynamak, önemli oyun teknolojisi trendleri arasında sayılıyor. Bunun birkaç nedeni var; birincisi, oyuncular artık daha fazla mobiliteye ihtiyaç duyuyor ve bir masaüstü bilgisayara bağlı kalmak istemiyor. Oyuncular, evlerinden uzakta veya seyahat hâlindeyken bile oyun oynamak istiyorlar. Buradan hareketle taşınabilir ve güçlü bir cihaz bilgisayar konumundaki gaming laptop çeşitleri, bu ihtiyacı karşılamak için ideal bir seçeneğe dönüşüyor. İkinci neden, laptop modellerinin artan işlem gücü olarak değerlendiriliyor. Zira gaming laptop’lar artık masaüstü bilgisayarlarla neredeyse aynı performansı sunabiliyor. Yeni nesil işlemciler, grafik kartları, hafıza ve depolama birimleri, oyunları üst düzey çözünürlükte ve yüksek kare hızlarında çalıştırmak için yeterli gücü sunuyor.

Söz konusu gaming laptop olduğunda Türkiye’deki oyun tutkunlarının öncelikli tercihi Monster’ın “canavar”larından söz etmek gerekiyor. Abra, Tulpar ve Semruk ailelerinde yer alan birbirinden kudretli laptop çeşitleri, Intel’in en güncel işlemcileri, NVIDIA’nın en yüksek performanslı grafik kartlarından gücünü alıyor. Eğer siz de dilediğiniz yerde, oyun keyfinizi sürdürmeyi hedefliyor, oyun bilgisayarınızla dijital içerik üretimi de yapmayı planlıyorsanız, vakit kaybetmeden “canavar”larla tanışın.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Yoruma Kapalı: Bu içeriğe yorum eklenemiyor.
Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim