Anlık Bildirim

2025 BMW M5 tanıtıldı: 717 beygirlik plug-in hibrit güç

Yedinci nesil BMW M5 , ilk kez plug-in hibrit güç aktarım mekanizmasına sahip amiral gemisi M otomobiliyle birlikte tanıtıldı. Yeni benzinli V8 plug-in hibrit, Porsche 911 Turbo S'i geride bırakıyor.

2025 BMW M5 tanıtıldı: 717 beygirlik plug-in hibrit güç Tam Boyutta Gör
BMW M5, yedinci nesline girerken bir dizi yeni teknoloji ekliyor. Güç hala çift turboşarjlı 4,4 litrelik V-8 tarafından sağlanıyor ancak bu kez birlikte 717 beygir gücü ve 738 pound-feet tork üreten kalıcı olarak uyarılan senkron bir elektrik motoruyla eşleştirilmiş.

BMW M5, Porsche 911 Turbo S'i geride bırakıyor

Zeminin altına yerleştirilmiş 14,8 kWh lityum iyon pil, sekiz vitesli otomatik şanzımanda depolanan 194 hp elektrik motoruna güç sağlıyor. Otomobilin kalkış kontrol sistemindeki geçici ön dişli ayarı sayesinde, elektrik motorunun torku 206 pound-feet'ten 332 pound-feet'e yükseltilebiliyor.

BMW, E-motorun anlık torkunun da eklenmesiyle sıfırdan 100 km/saat hıza 3,4 saniyede hızlandığını iddia ediyor. Ayrıca şirket, isteğe bağlı BMW sürücü paketiyle (bu paket olmadan 250 km/saat) azami hızın 310 km/saat olduğunu belirtiyor.

M5'in güç aktarım mekanizması ise tamamen kişiselleştirmeyle ilgili. Elektrikli (140 km/saat hıza kadar iyi ve yaklaşık 40 km menzile sahip), Hibrit (M5'in varsayılan modu) ve eControl pil tasarrufu modundan oluşan beş sürüş modu vardır. Dynamic ve Dynamic Plus modları, opsiyonel M Drive Professional paketinde mevcut olup pistte kullanıma yöneliktir.

2025 BMW M5 tanıtıldı: 717 beygirlik plug-in hibrit güç Tam Boyutta Gör

Sürüş modlarının ötesinde, vites değiştirme agresifliğinin üç seviyesi mevcut. Sürücüler gaz kelebeği haritalaması, şanzıman, şasi, direksiyon ve frenler üzerinde kontrol sahibi olabilecekler. Dört tekerlekten çekiş sistemi de, gücün ön ve arka akslar arasında nereye dağıtılacağını seçme seçeneğiyle özelleştirilebilir olacak.

Ayrıca, sol taraftaki vites değiştirme kolunun saatte 50 ile 150 km arasında çekilmesiyle devreye giren ve ardından güç aktarma organları ve şasi sistemlerini en sportif ayarlarına geçiren yeni bir takviye kontrol fonksiyonu da bulunuyor.

Yeni M5'in dış yüzeyi daha sert bir gövde yapısına, güçlendirilmiş süspansiyon bağlantılarına ve kaputun altında ek çapraz desteklere sahip. Yeni M süspansiyon, çelik yaylar ve her tekerlek için sönümleme kuvveti üreten elektromanyetik olarak kontrol edilen valflere sahip uyarlanabilir amortisörler kullanıyor.

2025 BMW M5 tanıtıldı: 717 beygirlik plug-in hibrit güç Tam Boyutta Gör

M5'in dünya çapında ilk kez Temmuz ayında Goodwood Hız Festivali'nde tanıtılması planlanıyor. Aynı ay üretime girecek ve kasım ayında dünya çapında satışa çıkacak olan yedinci nesil otomobilin fiyatı ise 120.675 dolardan başlayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim