Anlık Bildirim

20MW ve daha büyük açık deniz rüzgar türbinlerini bu dev gemi kuracak

Danimarka merkezli açık deniz rüzgarı kurulum şirketi Cadeler, açık deniz rüzgar türbini kurulumlarında yeni bir dönemi başlatacak Wind Peak adındaki devasa gemiyi teslim aldı.
20MW ve daha büyük açık deniz rüzgar türbinlerini bu gemi kuracak Tam Boyutta Gör
Dünyanın en büyük deniz üstü rüzgar türbini kurulum, operasyon ve bakım hizmetleri sağlayıcısı Cadeler, filosunu genişletme stratejisinin bir parçası olarak, açık deniz rüzgar türbini kurulumlarında yeni bir dönemi başlatacak en yeni kurulum gemisi Wind Peak'i teslim aldığını duyurdu. Bu gemi, 20MW ve daha yüksek kapasiteli büyük türbin kurulumlarını mümkün kılacak.

Dev türbinleri bu dev gemi kuracak

20MW ve daha büyük açık deniz rüzgar türbinlerini bu gemi kuracak Tam Boyutta Gör
Çin’de COSCO Shipping Heavy Industry (COSCO) tersanesinde inşa edilen Wind Peak, en zorlu koşullara dayanacak şekilde tasarlandı. Yeni nesil P-sınıfı jackup gemi, müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere, deniz üstü rüzgar enerjisi sektöründe kullanılan en büyük rüzgar türbini bileşenlerini taşıma ve kurma kapasitesine sahip. Wind Peak ve halen yapım aşamasında olan kardeş gemisi Wind Pace, sektördeki en gelişmiş teknolojilerle birlikte yine sektörün en büyük kurulumlarına imza atacak.

Wind Peak ve Wind Pace, her biri 15 MW gücünde yedi tam türbin setini veya 20+ MW gücünde beş türbin setini tek bir seferde taşıyıp kurabilecek. Bu olağanüstü taşıma ve kurulum kapasitesi, kurulum süresini ve enerji yoğunluğunu azaltarak, her bir türbinin kurulum maliyetini ve karbon ayak izini önemli ölçüde düşürecek.

5.600 m² güverte alanı, 17.600 tonun üzerinde yük kapasitesi ve 53 metrede 2.500 tonun üzerinde yük kaldırabilen ana vinci ile dikkat çeken Wind Peak, 130'a kadar mürettebat ve kurulum teknisyenini barındıracak. Cadeler, yaptığı açıklamada Wind Peak'in kardeş gemisi Wind Pace’i de 2025 yılının ikinci çeyreğinde teslim almayı bekliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim