- 1. Micro SD kartlar
- 2. Sabit Diskler
- 3. Cep telefonları 1993 vs 2013
- 4. Uzay araçları
- 5. Bilgisayar işlemcileri
- 6. Astronomi
- 7. İnternetin geldiği nokta
- 8. CD'ler ve Bill Gates
- 9. Elbette bilgisayarlar
- Yorumlar
1. Micro SD kartlar
Evet yine o bilindik fotoğraf! 9 sene içinde ufak bir karta sığan kapasite iyice arttı. Bu, çoğumuza etkileyici gelebilir ancak firmaların büyük yenilikleri hemen hayata geçirmeyebildiğini göz önüne alırsak, aslında o kadar da şaşırtıcı olmayabilir. Bugün piyasada 1 terabaytlık Micro SD kartlar bulmak mümkün. Üstelik bilim insanları DNA'ya dahi terabaytlarca veri kaydetmeyi başardılar.
2. Sabit Diskler
Fotoğrafta taşınan bu ağır şey IBM'nin ürettiği 5 Megabaytlık bir sabit disk (hard drive). Bilinen ilk sabit disk yine IBM tarafından 1953'te üretilmişti. O günden bugüne evet çok şey değişti ama aradan 65 sene geçti. Bir zahmet değişsin! Bugün 100 terabayt boyutunda SSD'ler bulmak mümkün. Üstelik büyüklük ve ağırlıkları da oldukça makul düzeyde. Hele de bu fotoğrafla kıyaslarsak...
3. Cep telefonları 1993 vs 2013
Uzun uzun yazmaya gerek yok, görüyorsunuz...
4. Uzay araçları
Daha önce teleskop görüntüleriyle bildiğimiz Plüton, New Horizons (Yeni Ufuklar) adlı uzay aracı sayesinde çok daha net bir şekilde görüntülenmişti.
5. Bilgisayar işlemcileri
Apollo 11 adlı görev, Ay'a ayak basma amacını taşıyordu. İşte o gün aya inen bilgisayardaki işlemcinin gücü, bugünle kıyaslanamayacak kadar düşüktü. Bırakın cep telefonlarını, günümüzdeki gelişmiş hesap makinelerinin işlem gücü bile daha yüksek.
6. Astronomi
Astronomi alanında, hem teleskopların hem de uzay araçlarının gelişmesi ve alandaki yeni yatırımlar bizi oldukça ilerletti. Son 30 yılda adeta evren bizim için eskisinden daha büyük bir yer haline geldi! Çünkü yeni keşiflerle artık orada bir yerlerde daha fazla şey olduğunu biliyoruz. Birçok uzay görevi başladı ve sürüyor, pek çok cüce gezegen keşfedildi, Jüpiter'in yeni uyduları keşfedildi, Dünya benzeri onlarca gezegen bulundu...
7. İnternetin geldiği nokta
Görsel 2016'da hazırlanmış. Pek çok popüler site ve uygulama var. Grafik, her 1 dakikada internette neler yapıldığını gösteriyor. Mesela Google'dan 2,4 milyon arama yapılmış ve Snapchat'ten 527 bin 760 fotoğraf paylaşılmış!
8. CD'ler ve Bill Gates
Eskilerden yine meşhur ve etkileyici bir fotoğraf. Bill Gates 1994'te, CD-ROM'ların "ne kadar da muhteşem" olduğunu anlatmak için böyle bir yol seçmişti. Tercih meselesi tabii ama etkili bir reklam olduğu kesin. Gates demiş ki, bu elimdeki CD var ya, işte o, altımda duran kağıtların hepsinden daha fazla bilgi tutabilir...
9. Elbette bilgisayarlar
Fotoğrafta bugün kullandığımız bilgisayarların en eski atasını görüyorsunuz. Onun adı ENIAC (Electronic Numerical Integrator And Computer). ABD, 2. Dünya Savaşı sırasında siparişini vermişti. Maksat, uzun menzilli top ve füzelerin menzillerinin daha iyi hesaplanması ve hedefin daha büyük bir isabetle vurulmasıydı. Bilgisayarın geliştirilmesi dört yılı buldu ve 1945'te de ilk denemeleri yapıldı. Ürün elektrikle çalışıyordu ve elektronik veri işleme yeteneğine sahipti. Yaklaşık 167 metrekarelik yer kaplayan ENIAC, 30 ton civarındaydı...
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.