Şirketler tarafından gerçekleştirilen ilk test, pilotsuz F-16’nın sadece diğer uçağa eşlik etmesini içeriyordu. Bu testte takip ettiği ve korumakla görevlendirildiği uçağın manevralarına göre jetin rotasını, konumunu ve hızını değiştiren otomatik uçuş sistemi, ikinci testte bulunan karasal hedefleri vurma görevinde silahları ateşleme yetkisine sahip değildi. Sistemin kötü sonuçlara yol açabilecek bir hata yapmaması için bu yetkiye sahip olmadığını dile getiren yetkililer, değişiklik gösteren tehlikelere uyum sağlamak amacıyla hedef belirleme ve rota ayarlama gibi diğer işlevlerin sistem tarafından gerçekleştirildiğinin altını çizdi. Bunun yanı sıra, yeni geliştirilen ve sistem operatörlerinin uçaklara yeni yazılımlar yüklemesini mümkün kılan sistem de testlerde kullanıldı.
Başarıyla tamamlanan test ile “Loyal Wingman” isimli programın tamamlanmasına bir adım daha yaklaşılmış oldu. Kararları uçuş sistemine değil, pilotsuz uçak tarafından eşlik edilen uçağın pilotuna bırakan Loyal Wingman, bir yönden pilotun her iki uçağı da kontrol etmesini kapsıyor. Bu program dahilinde pilotun görevlerinden birisi de yapay zeka ile çalışan uçağa görev sırasında komutlar göndermek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
6262 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
pilotsuz uçak, Diğer Bilim ve Popüler Bilim