Dünya genelinde mobil cihazlara yönelik arıza tespiti, tamir ve veri güvenliği noktalarında hizmet veren Blancco, dünya genelindeki teknik servis rakamlarına ilişkin bir dizi istatistiki bilgi paylaştı. Yayınlanan bilgilere göre teknik servislere gelen akıllı telefonların %85’i Android, %15’i ise iOS işletim sistemine sahip. Windows ve diğer işletim sistemleri ise yüzdesel olarak çok küçük kaldığı için rakamlara dahil edilmemiş. Zaten 2015 yılında Android ve iOS’in toplam pazar hakimiyeti de %98.4 seviyesine ulaşmıştı.
Blancco’ya göre servise gelen cihazların %15’i Apple. Samsunglar'ın toplam içindeki oranı ise %27 seviyesinde. Lenovo %21, Motorola %18, Xiaomi %11, Asus ise %8 ile en çok problem yaratan cihazlar olarak sıralanıyor.
2015 yılı satış rakamlarına göre Samsung satılan akıllı telefonların %22,5’ine, Apple %15,9’una, Huawei %7,3’üne, Lenovo ve Motorola %5,1’ine, Xiaomi %4,6’sına hükmediyordu. Bu rakamlar ölçeğinde baktığımızda Lenovo ile Motorola’nın toplamda kullanıcısına problem yaratan cihazlar yüzdesinde %39 gibi yüksek bir rakamı temsil etmesi aslında epey düşündürücü. Samsung ve Apple içinse aşağı yukarı satış rakamlarına yakın değerler söz konusu.
Telefonlar en çok hangi problemlerle servise gidiyor?
2015 yılı son çeyreği için rakamlara baktığımızda dünya genelinde akıllı telefonların en çok kamerada yaşadığı problemler nedeniyle teknik servislerin yolunu tuttuğu görülüyor. Her 10 cihazdan 1’i kamerada sorun yaşamış. İkinci sırada ise dokunmatik ekran problemleri geliyor. Dokunmatik ekran problemlerinin içine düşme nedeniyle ekranın kırılması gibi konular da dahil.
Üçüncü sırada ise %8 ile batarya problemleri geliyor. Raporda özellikle kullanıcıların cihazları çok uzun süre şarjda bırakmasının pilin ömrünü ciddi anlamda kısalttığına dikkat çekiliyor. Listenin dördüncü ve beşinci sırasında ise %6 ile mikrofon arızaları ve telefonun yavaşlaması sorunları geliyor.
Bölgesel olarak cihazlarda yaşanan problemler ise Kuzey Amerika ve Asya’da birbiri ile örtüşse de Avrupa’da çok başka konuların yüksek yüzde ile öne çıktığını görüyoruz. Bu durum cihazların öncelikli kullanım amaçları, kullanım kaygıları veya kullanım yaygınlığı ölçeğinde değerlendirilebilir.
Kuzey Amerika ve Asya’da cihaza yönelik performans sorunları, kamera problemleri, şarj sorunları daha yüksek yüzdeye sahipken, Avrupalı kullanıcılar için %42 gibi çok yüksek bir yüzde ile çekme problemi daha fazla sorun yaratmış. İkinci sırada %14 ile arama yaparken yaşanan sorunlar yer almış.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
15027 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, huawei ve