Alman Bavarian Bilim Akademisi yeni süper-bilgisayar projesi için IBM ile sözleşme imzaladı. SuperMUC adıyla anılan yeni süper-bilgisayar, 3 PetaFLOP seviyesindeki yüksek işlem gücüyle, şu anki duruma göre dünyanın en hızlı süper-bilgisayarlarından birisi olacak. Akademi'nin, Almanya'nın Garching kentinde bulunan Leibniz Süperişlem Merkezi'nde barındırılacak SuperMUC'ta 14.000 adet Intel Xeon işlemci kullanılacak ve sistem, IBM'in soğutma maliyetlerini %40 azaltan Aquasar soğutma teknolojisiyle donatılacak.
TOP500 dünya süper-bilgisayar sıralaması son dönemde ülkelerin birbirlerine meydan okuduğu bir ringe dönüşmüş durumda. Çin tarafından kısa bir süre önce lanse edilen Tianhe-1A isimli sistem, sunduğu 2.57 PetaFLOP seviyesindeki işlem gücüyle şu anda dünyanın en güçlü süper-bilgisayarı unvanını korurken, SuperMUC ile Almanya, sıralmayı değiştirecek gibi görünüyor. Ancak tüm dengeleri değiştirecek iki önemli süper-bilgisayar çalışması, Amerika'da devam ediyor. Enerji Bakanlığı'nın finanse ettiği projeler kapsamında Lawrence Livermore ve Oak Ridge Ulusal Laboratuvarları, 20 PetaFLOP işlem gücü sunan iki yeni süper-bilgisayarın inşa çalışmalarını sürdürüyorlar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
16546 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, almanya ve IBM