Akıllı telefonla giriş
Yapay zekada yoğun olarak faydalanılan mağazaya müşteriler, akıllı telefonlardaki Amazon Go uygulamasını turnikelerde okutarak giriş yapıyor. Makine öğrenme ve bilgisayarla görme algoritmaları ile sensörlerin bir araya getirildiği mağazada müşteriler istediği ürünü raftan alıp doğrudan mağazayı terk edebiliyor. Müşterilerin aldığı ürünlerin listesi ve fiyatları alışveriş sonrasında, Amazon Go uygulamasına kaydedilen kredi kartlarına fatura olarak iletiliyor. Böylece müşteriler uzun kuyruklarda beklemeden ya da mağaza çalışanlarının rahat edici ilgisi ile karşılaşmadan kolaylıkla alışverişlerini tamamlayabiliyor.
Amazon Go'nun özellikle öğle arasında atıştırmalık almak isteyen çalışanlar gibi kısıtlı bir sürede alışveriş yapmak isteyen kişilere büyük fayda sağlaması bekleniyor. Hazır yemeklerin yanı sıra süt, yoğurt, çikolata gibi ürünlerin de satılacağı Amazon Go, yaklaşık 170 metrekarelik bir alana kurulmuş durumda. Amazon'un geçtiğimiz yıl satın aldığı mağazacılık devi Whole Foods mağazalarında yer alan ürünlerin de yakın zamanda Amazon Go'da satılabileceği düşünülüyor. Mağazada çalışan ve müşterilerle ilgilenen tek görevli ise alkollü ürünler rafında, kişilerin alkollü ürün alımını denetlemek(yaş kontrolü gibi) için bulunan kişi olacak.
İki taraf için de kazançlı
Bu muhtemel problemlerin ötesinde Amazon Go'nun işleyişine yönelik bazı endişeler de dile getirilmeye başlanmış durumda. Amazon Go ile Amazon, kimlerin hangi ürünleri satın aldığını çok daha kolay bir şekilde, müşterileri açıkça kameralarla takip ederek öğrenebilecek. Bu durumun müşterilerin alışveriş özgürlüğünü tehlikeye atabileceği ve müşterinin kişisel alanını daraltacağı düşünülüyor. Ayrıca müşterilerin değiştirmek istediği ürünlerin veya ayıplı malların iadesinin yapılmasının da mevcut mağazalara kıyasla daha zor olabileceği belirtiliyor.
Eşitsizliği artırabilir
Mağazacılık anlayışının ötesinde Amazon Go modelinin toplumsal eşitsizliği de körükleyeceğinden endişe duyuluyor. Şu an için sadece bir adet Amazon Go mağazası bulunsa da ilerleyen dönemlerde bu mağazaların sayısının artması toplumda halihazırda en dezavantajlı statü bulunan ve akıllı telefon sahibi olmayan insanların bu mağazalardan faydalanamaması sonucunu doğuracak. ABD'de yaşayan kişilerin yüzde 23'ünün akıllı telefon sahibi olmadığını düşünüldüğünde ise Amazon Go'nun, tabiri caizse kapı dışarı ettiği müşteri kitlesinin azımsanamayacak kadar geniş olduğu çok daha net bir şekilde görülebilir.
Tüm bu endişelere karşın belki de bundan 10 yıl sonra mağaza kavramını değiştirecek olan Amazon Go modeli artık müşterilere sunulmuş durumda. Amazon'un halka açık bir test şeklinde takip edeceği bu modelin başarılı olması halinde Amazon Go mağazalarının sayısının artacağı düşünülüyor. Kısa vadede sadece ABD'de faaliyet göstermesi beklenen Amazon Go'ların, Amazon'un faaliyet gösterdiği diğer ülkelere gelmesi içinse uzun bir süre beklemek gerekebilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.