Anlık Bildirim

Amazon yanlış kişiye 1.700 Alexa ses kaydını yolladı

Almanya'da yaşayan bir Amazon Alexa kullanıcısı, Genel Veri Koruma Yönetmeliği gereğince Amazon'dan kişisel verilerini talep etti ve kullanıcıya başka birinin ses kayıtları gönderildi. İşte detaylar..
Sesli asistanlar günlük hayattaki bir çok rutinimizi kaydediyor ve hiç kuşku yok ki bizlere kolaylık sağlıyorlar. Fakat günün birinde tüm bu özel ses dosyalarınızın başka birinin eline geçebileceğini düşündünüz mü? Üstelik bizzat bu ürünü yapan şirket tarafından.

Alman kullanıcının yaşadığı talihsizlik

Almanya'da yayın yapan Heise dergisine göre, bir Amazon kullanıcısı, şirketten Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) kuralları gereğince kendi haklarıyla ilgili tüm verileri talep etti. Martin Schneider adındaki Alexa kullanıcısı, kendisine gönderilen ses paketindeki dosyaların başkasına ait olduğunu farkedince şaşkınlık yaşadığını ifade ediyor.
Schneider, yaklaşık 1.700 ses dosyasının olduğu pakette, diğer kullanıcıya ait duştaki ses kayıtları ve Spotify komutları da olmak üzere birçok kaydın olduğunu açıkladı. Amazon'un ise konuyu araştırdığı belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim