Herkese merhabalar, ben Burak ŞOLT, bu videoda sizlerle beraber LG K61’in kutusunu açacağız. Sağolsunlar LG bir test ürünü yolladı ve şimdi kutudan neler çıkıyor, telefon bizi nasıl karşılıyor bunları görelim.
Kutu sade bir kutu, üzerinde bir detay yok. İçinden önce telefon, sonrasında şeffaf silikon bir kılıf ve alışılageldik dökümantasyonlar çıkıyor. Adaptör 5V 2A gücünde, Tip C kablosu sert yapılı, yeterince uzun ve evet telefon Tip C arabirimini kullanıyor, güncel bir telefonda da olması gerektiği gibi. Telefonda 3.5mm jack yuvası var ama kutudan bir kulaklık çıkmıyor, giriş segmentindeki tasarruf kalemlerinden biri kulaklık.
LG K61, 6.53 inç IPS LCD ekranıyla büyük bir telefon, ekran kasa oranı %82.5, tek elle değil, çift elle kullanabileceğiniz boyutlarda. 394PPI’lık net bir ekran, maksimum ışığı %100’de yeterli hale geliyor, güneş altı kullanım için daha iyi olmalıydı.
Boyutuna göre 191 gram ağırlığı normal ve bu ağırlık gövde içerisinde yeterince iyi dengelenmiş, yoracağını sanmıyorum. Çerçeveler plastik, arkası cam malzemeden, çizilmeye dayanıklı ibaresi var yalnız ben bir Corning Gorilla Glass ibaresi göremedim. Çoğu telefonla benzer bir yapıyla, formla gelmesine rağmen LG’nin söylediğine göre askeri sınıf dayanıklılık sertifikasına sahip, bunun detaylarına incelemesinde ineriz.
Sağında güç butonu, hat ve Micro SD kart girişi, solunda ses ayarları ve ekstra bir buton var, Google asistan butonu bu. Arkasına geçtiğimizde parmak izi okuyucuyu görüyoruz, işaret parmağıyla erişilir bir yerde. Giriş çıkışlar altında, mono hoparlör de burada, DTS X desteklediğini söylemiş LG, bu özelliği açmak için bir kulaklık takmanız gerek.
4 tane kamera, ana kamera 48MP F/1.8 diyaframlı, geniş açı kamerası 8MP, makro kamerası 2MP, derinlik ölçümü yapan da 5MP. Öndeki kamera ise 16MP, hepsi 1080P 30FPS video çekiyor ve toplamda 5 kameralı bir telefon bu, birkaç fotoğraf ve video örneği paylaşıyorum, yorum sizin.
Kalbinde 12nm mimarili Mediatek MT6765 yani Helio P35 var, Snapdragon 625’in rakibi, yani giriş segmentinde bir yonga. Android 9 ile gelen arayüzü nispeten sade bir arayüz, üzerinde yüklü LG uygulamaları var, bunlar normal lakin devamında gelen 5 tane oyun ve booking.com’un uygulaması var, bu şekilde 128GB depolamadan 106GB boş alan kalıyor, giriş-orta segment arası bir telefonun 128GB depolamayla gelmesi güzel bir şey.
Arayüzde gezerken, klavyenin açıldığı sırada, uygulama açarken mesela bu durumlarda bekliyorsunuz, 4GB RAM birden çok uygulamanın açık olduğu durumlarda ilk uygulamaya döneceğiniz zaman mesela uygulamayı baştan açtırmıyor.
8.4mm kalınlığındaki telefonda 4000mAh batarya var, kalınlığına telefonun genel boyutlarına göre batarya-kasa oranı rakipleriyle benzer düzeyde. İncelemesinde detaylarına ineceğiz tabii ama şu anki tablo yani mütevazı yonga, kapasitesi iyi batarya derken rahatlıkla 1 günü çıkarır mesajını veriyor.
Wi-Fi modülü 802.11n standardında, AC değil. Bluetooth 5.0 destekli, NFC var, radyosu yok.
LG K61. Ben genel olarak tasarımını beğendim, LG’nin üst segment telefonlarının çizgilerini taşıyor kesinlikle, elde verdiği hissiyat hiç fena değil. Yonga giriş segmenti mütevazı bir yonga, batarya bu yonga için yeter de artar, kameralardan aldığım örnek çekimleri gördünüz zaten, yorum dediğim gibi sizin. Şimdi sıra incelemesinde arkadaşlar, inceleme videosunda görüşmek üzere hoşçakalın.