Anlık Bildirim

Analiz : Windows Phone 19 ülkede 2. sırada, ülkemizde kullanım oranı yüzde 11

Analiz : Windows Phone 19 ülkede 2. sırada, ülkemizde kullanım oranı yüzde 11

Yıl bazında bir milyar akıllı telefon satışının konuşulduğu günümüzde, rakamlar giderek artıyor. Android akıllı telefonları ve iPhone modelleri pazara hakimken, Windows Phone da payını artırma çabası içerisinde.

Canalys tarafından yapılan analize göre yılın üçüncü çeyreğinde 250 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirildi. Samsung'un da etkisiyle 5 inç ve üzeri akıllı telefon modelleri 56 milyon rakamına ulaştı ve artmaya devam edecek.

56 milyon içerisinde yüzde 66 oranında 5 inçlik cihazlar, yüzde 31 oranında 5-6 inç arası cihazlar, yüzde 3 oranında 6 inçlik cihazlar yer alıyor.

Üçüncü çeyrekte Samsung yüzde 34 ile rekor pazar oranına ulaşırken, Apple da yüzde 15 ile onu takip ediyor. Ardından Huawei, Lenovo ve LG geliyor.

Bu yıl yükselişini sürdüren Windows Phone pazar payını yüzde 4'e yükseltirken, geçen yıla göre yüzde 185 artışla 9.2 milyon ünite satış gerçekleştirdi. Bu ivmeyle platform 19 ülkede iOS'u geride bırakarak ikinci oldu.

Bu ülkelerden bazıları yüzde 39 ile Finlandiya, yüzde 16 ile Vietnam, yüzde 15 ile İtalya, yüzde 11 ile Türkiye şeklinde sıralanıyor. Artışta Lumia modellerinin 8.8 milyonluk satışının katkısı ana unsuru oluşturuyor.

Pazardaki satış rekoru ise 100 milyon ile Çin'e ait. Çin, pazarın yüzde 39'unu elinde tutuyor. Büyüme oranı yüzde 64 seviyesinde. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1861 kez okundu.
29 kişi, toplam 33 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Windows Phone, nokia ve microsoft
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim