Anlık Bildirim

Android telefondan iPhone XR'a geçiş yapan kullanıcı sayısı yüksek

CIRP tarafından yayınlanan yeni rapora göre Android telefondan iPhone XR'a geçiş yapan kullanıcı sayısı iPhone'lara kıyasla daha yüksek. Araştırmanın detayları haberimizde.
Tüketici İstihbarat Araştırma Ortakları (CIRP) tarafından yayınlanan yeni bir rapor, Android telefondan iPhone XR'a geçiş yapan kullanıcı sayısının önceki iPhone'lara kıyasla yüzde 5 daha fazla olduğunu ortaya koyuyor. CIRP'ye göre, iPhone XR alıcılarının yüzde 16'lık kısmı daha önce Android telefon kullanıyordu.
Buna karşın iPhone X alıcılarının yüzde 11, iPhone 8 ve 8 Plus alıcılarının ise yüzde 12'sinin telefonlarını Android'den bu modellere yükselttiği belirtiliyor. CIRP kurucu ortağı Mike Levin konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Apple'ın, iPhone XR modelini Android'den iPhone'a geçiş yapma potansiyeli olanlara hitap edecek şekilde konumlandırdığını söyleyebiliriz" dedi.

iPhone XR daha fazla sattı

CIRP ayrıca, iPhone XR'ın piyasaya sürülmesinden sonraki ay boyunca iPhone satışlarının yüzde 32'sini oluşturduğunu belirtti. Aynı dönemde, iPhone XS ve XS Max modellerinin ise satışların yüzde 35'lik kısmını oluşturduğu ifade ediliyor. Geçtiğimiz Kasım ayında ise iPhone XR'a yönelik talebin zayıf olmasından dolayı Apple'ın üretim siparişlerini azalttığı yönünde haberler çıkmıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11061 kez okundu.
31 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, satış ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim