Anlık Bildirim

App Store'daki sahte fitness uygulamaları, kullanıcıları dolandırıyor

Apple'ın uygulama marketi App Store'daki birkaç fitness uygulamasının kullanıcıları dolandırdığı ortaya çıktı. Touch ID kullanarak hesaplardan para çeken uygulamaların detayları haberimizde.
Çoğunlukla Android platformunda görmeye alıştığımız dolandırıcılık için kullanılan sahte uygulamalar bu kez de App Store'da karşımıza çıktı. Gelen haberlere göre Apple'ın uygulama marketindeki birkaç fitness uygulaması cihazın Touch ID özelliği kullanarak hesabınızı boşaltıyor.

Yüklü miktarda para çekiyor

Reddit kullanıcıları tarafından ortaya çıkarılan bu olay, telefonunuza gelen bir bildirim ile başlıyor. Bildirime tıkladığınızda karşınıza nabzınızı ve kalori bilgilerinizi vereceğini iddia eden bir ekran çıkıyor ve bunu kullanmak için de Touch ID'nizi kullanmanız gerektiği belirtiliyor.

Parmağınızı tarattıktan sonra uygulama otomatik olarak ödeme ekranına geçiyor ve hesabınızdan yüklü bir miktarda para çekiyor. Calories Tracker app ve Fitness Balance app ismindeki bu uygulamaların App Store'dan kaldırıldığı belirtilmiş olsa da siz yine de bu tip uygulamaları kullanırken oldukça dikkatli davranmaya özen gösterin.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim