Anlık Bildirim

App Store yeni yıl haftasında 1.2 milyar dolarlık gelir sağladı

Apple'ın yüzü iPhone satışları konusunda gülmese de, şirket App Store'un satışlarından memnun. Yapılan açıklamaya göre Apple'ın uygulama marketi Noel haftasında şirkete 1.2 milyar dolarlık satış yaptı
Tatil mevsimi genellikle şirketler ve müşteriler için yoğun bir dönemdir. Bunun nedenini de yüsek oranlarda alışveriş yapılması olarak açıklayabiliriz. Zira kullanıcılar boş zamanlarında meşgul olabilecekleri şeyleri satın almak için tatil dönemlerini bekliyorlar. Buna paralel olarak iPhone satışlarından yüzü gülmeyen Apple, her yıl olduğu gibi 2019'a girerken de App Store'da rekor kazanç sağlamayı başardı.

Apple, tatil dönemi rekorunu kırdı

Kullanıcıların Noel Arifesi ve Yılbaşı Gecesi arasındaki yedi günlük sürede App Store'dan 1.2 milyar dolarlık harcama yaptıkları açıklandı. Bunun 322 milyon doları ise yılbaşı gecesi yapıldı. Tatil dönemleri esas alınarak, tüm zamanların en yüksek satış rakamına ulaşan Apple ise bu satışlardan yüksek miktarda komisyon elde etmeyi başarmış oldu.
"Yetenekli geliştiricilerimizin ilham verici çalışmaları ve dünya çapındaki inanılmaz müşterilerimizin desteğiyle, App Store olağanüstü bir 2018'i bitirdi ve 2019'a bir patlama ile başladı." şeklinde bir açıklama yapan Apple, en çok indirilen oyunları da açıklamayı ihmal etmedi. Tatil döneminde Fortnite, PUBG MOBILE, Brawl Stars, Asphalt 9: Legends ve Monster Strike en çok indirilen oyunlar listesinin ilk sıralarını oluşturdu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim