Apple'ın 9 Mart tarihindeki lansmanı için geri sayım başlarken, lansmanın yıldızı olacak Apple Watch ile ilgili yeni bilgiler de gelmeye devam ediyor. Kaynaklar Apple Watch modelini yakın plana aldıklarını belirtiyor.
Apple Wacth belki de batarya konusunda en çok konuşulacak saatlerden birisi olacak. Yoğun uygulama kullanımında 5 saati çıkaracak olan saat, bildirim gibi fonksiyonlar için kullanıldığında ise bir günü kurtarabilecek. Yani kullanıcılar gün aşırı saatlerini şarj etmek zorunda kalacak.
Bununla birlikte saatte Güç Rezerve Modu yer alacak. Mod kullanım süresini uzatmak adına çekirdek uygulamalar haricinde iPhone bağlantısı gibi hizmetleri kapatabilecek ve ekranın otomatik kapanma süresini düşürebilecek. Mod için özel bir sanal buton yer alırken, ekranda batarya seviyesini görüntüleyecek bir sanal buton daha yer alacak. Mod batarya seviyesi belirli bir yüzdenin altına indiğinde otomatik olarak devreye girecek. Ayrıca belirli batarya seviyelerinde ekranın bir bölümünde renk değişimi ile kullanıcı uyarılacak.
Saatteki nabız ölçer fonksiyonunun sadece arkadaşlarınıza kalp ritmini göndermek için olduğu açıklanmıştı. Ancak Heart Rate Glance uygulaması ile dakikadaki nabız atışı ekrana dokunarak görülebilecek. Ayrıca Health uygulamasına da bu istatistikler aktarılacak. Kaynaklar nabız ölçümünün son derece hızlı yapıldığını belirtiyor.
Apple Watch üzerinde varsayılan olarak Glances, Bildirim Merkezi, saat yüzleri, Heart Rate, Battery Life, Fitness Stats, Activity, Clock, Weather, Music, Quick Settings, Calendar ve Maps uygulamaları ön yüklü olacak. Bildirim merkezinin aynı iOS cihazlarında olduğu gibi ekranı aşağı doğru sürükleyerek ortaya çıkacağı belirtiliyor. Ayrıca saat yüzlerinin çok kaliteli olduğu ve detaylı bir özelleştirme seçeneği sunduğu ifade ediliyor. Örneğin astronomi saat yüzü tüm güneş sisteminin dizilişini gösterebiliyor. Bununla birlikte şimdilik saat yüzleri üçüncü taraf geliştiricilere kapalı.
Apple Watch için iPhone uygulaması ise karanlık bir renk temasına sahip. Saatin ayarlarını ve müzik depolamasını uygulama ile kontrol ederken ayrıca saatin ana ekranındaki ikonların yeri de değiştirilebiliyor. Android Wear'da olduğu gibi saat uzantısına sahip uygulamaları kurduğunuzda otomatik olarak saat uzantısı da kuruluyor. iPhone bağlantısı koparsa saat uygulamaları önbellekteki veri ile birlikte bir müddet daha kullanılabiliyor. Saat bağlantısı iPhone bataryasına ciddi bir etki yapmıyor.
Saatin ekranı bilindiği gibi baskı hassasiyetine sahip olacak. Kısa basış, uzun basış, baskı yaparak sağa sola sürükleme gibi hareketlerle saat kontrol edilecek. Klavye mevcut olmadığı için bu anlamda ses kontrolü öne çıkıyor. Saatteki ses kontrolü biraz daha basit tasarlanmış.
Saat eğer iPhone ekran kilidi kapalı ise ışığını yakarak bildirimler için uyarıyor. Ancak iPhone ekranı açık ise bildirimler için uyarı vermiyor. Hali hazırda WatchKit ile hazırlanmış 200 civarında uygulama bulunuyor. Bunların hepsini yüklediğinizde saat kasılmaya başlıyor. Ancak kullanıcıların tamamını yüklemeyeceği düşünüldüğü için kasma pek problem olmayacak.
Saatin ekranını inceleyenler şimdiye kadar ki en iyi akıllı saat ekranı olduğunu belirtiyor. Siyah renk seviyelerinin çok iyi ayarlandığı ekranın canlı bir dijital kağıt hissiyatı uyandırdığı dile getiriliyor.
Saatin kapatılması sağ taraftaki büyük tuşa uzun basarak ve sonra gelen onay çubuğunu sürükleyerek yapılıyor. Ayrıca uygulamaları zorla kapatmak için de sağ taraftaki buton kullanılıyor. Saatin ayarlar kısmında Bluetooth ve uçak modu açılıp kapatılabiliyor. Ancak WiFi için iPhone uygulamasına gerek var.
Şimdilik Apple Watch ile ilgili ortaya çıkanlar bunlar ancak oldukça detaylı bir inceleme yapılmış. Lansmanda bunun haricinde de değinilecek konular olacaktır. Ayrıca kesin fiyat ve çıkış tarihi de belli olacak.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
R
sonsua kadar sürecek o video
Y
harbiden sıktı bu video
K
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
G
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
M
Benim oğlana alayım bi tane
E
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
7503 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Apple Watch, Apple