Anlık Bildirim

Apple artık satış rakamları paylaşmayacak

Bugüne kadar iPhone, iPad ve Mac ürünlerinde satış rakamlarını kamuoyu ile paylaşan Apple artık sayı vermeyi bırakıyor. Bundan böyle rakamları üçüncü taraf analiz firmalarından alabileceğiz.

Üç aylık mali raporları merakla beklenen firmalardan birisi olan Apple artık tablolarında satış rakamlarını paylaşmaya son veriyor. Sadece gelir ve faaliyet karları tablolar içerisinde yer alacak.

Rakamlara elveda

Apple mali şefi Luca Maestri, yılın son çeyreğinden itibaren iPhone, iPad, Mac ve diğer cihazların satış rakamlarını paylaşmayacaklarını açıkladı. Maestri 90 günlük rakamların firmanın gerçek gücünü yansıtmadığını düşünüyor.

Firmanın neden böyle bir karar aldığı bilinmiyor ancak bazı kaynaklar piyasada yaşanan doygunluk nedeniyle önümüzdeki yıllarda satış rakamlarının azalabileceğini ve Apple’ın da bunu kıyas olarak kullanılmasını istemediği tahminlerini yapıyor.

Aslında Apple sadece 3 ürünün satış rakamlarını vermekteydi. Apple Watch, HomePods, AirPods, Apple TV gibi ürünler Diğer kategorisi altında yer alıyor ve toplu bir rakam veriliyordu. Bu bakımdan hangi ürün ne kadar sattı bilinmiyordu.

Diğer taraftan Samsung, Microsoft ve Google gibi devler de mali tabloları açıklarken rakam vermekten kaçınıyor. Genelde gelir rakamları üzerinden konuşulurken sadece büyüme rakamlarına değiniliyor. Yani aslında Apple bu konuda yalnız değil yine de üçüncü taraf analiz firmaları tarafından satış rakamları bir şekilde elde edilebiliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10481 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, iPad ve macbook air
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim