Anlık Bildirim

Apple, bilim-kurgu dizisi Vakıf'a ilk sezon onayını verdi

Isaac Asimov'un bilim-kurgu klasiği Vakıf (Foundation)'ın haklarını nisan ayında satın alan Apple, hazırlıklarına başladığı Foundation dizisine ilk sezon onayını verdi.
Bilim-kurgu edebiyatının en önemli isimlerinden Isaac Asimov'un ödüllü kitap serisi Vakıf (Foundation), dizi oluyor. Nisan ayında Vakıf serisinin haklarını satın alan Apple, nisan ayından bu yana hazırlık aşamasında olan projeye resmi onayı verdi. Asimov'ın klasik serisinden uyarlanan Foundation, Apple'dan 10 bölümden oluşacak ilk sezon için resmi onayı aldı.
Başta Star Wars olmak üzere birçok bilim-kurgu film ve dizisine ilham kaynağı olan Vakıf serisini, David S. Goyer ve Josh Friedman ikilisi televizyona uyarlayacak. The Dark Knight, Man of Steel ve Batman v Superman gibi DC uyarlamalarının senaristi olarak tanınan Davis S. Goyer, aynı zamanda FlashForward, Da Vinci's Demons ve Krypton gibi dizilerin de yaratıcısı.
Terminator: The Sarah Connor Chronicles dizisinin yaratıcısı olarak adını duyuran Josh Friedman ise son dönemde kaleme aldığı Avatar 2 ve Terminator senaryoları ile Hollywood'da yıldızı yükselen bir senarist.

Yıllar sonra ana üçlemeye katılan iki öncül ve iki ardılla birlikte toplam yedi kitaptan oluşan Vakıf serisi; Samanyolu boyunca farklı gezegenlere saçılmış insanların hikayesini anlatan son derece karmaşık bir destan. Asimov'un klasik serisi; matematiksel verileri kullanarak geleceği görme yeteneğine sahip bir tarihçi ve matematikçi olan Hari Seldon'ın hikayesini anlatıyor.
Galaksinin dört bir köşesine saçılmış insanları bir arada tutan Galaktik İmparatorluk'un çökmek üzere olduğunu gören Seldon, insanlığın bilgisini ve tarihini yok olmaktan kurtarmak için zorlu bir yolculuğa atılacak.
Son dönemde orijinal içerik alanına önemli yatırımlar yapan Apple, dizi projelerinin sayısını hızla arttırıyor.  Daha önce See, Amazing Stories, Are You Sleeping ve Dickinson gibi dizilere ilk sezon onayı veren Apple, kayda değer bir bütçe gerektiren Foundation'a onay vererek bu alanda ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha gösterdi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6037 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
foundation, vakıf ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim