Anlık Bildirim

Apple, iPhone XS ve XR üretimini yüzde on daha azalttı

iPhone satışlarından memnun olmayan Apple üretim hızını daha öncesinde düşürmüştü. Bugün ortaya çıkan bir rapor iPhone XS ve XR üretiminin %10 daha azaltıldığını gösteriyor.
Apple, iPhone XS ve XR üretimini yüzde on azalttı Tam Boyutta Gör
Apple tarafında iPhone satışları beklendiği gibi gitmiyor. Bu nedenle firma çözümü üretimi yavaşlatmakta buldu. Böylelikle hem Apple hem de Apple’a parça tedarik eden firmalar düşük iPhone satışlarından oldukça etkilenmiş oldu. Bugün ortaya çıkan yeni bir rapor iPhone XS ve iPhone XR üretiminin %10 daha azaltılacağını gösteriyor.

Tedarikçilere bildirim yapıldı

Apple’ın, tedarikçilerine iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR modellerinin üretimi hakkında bilgilendirme yaptığı söyleniyor. Hangi modelde ne kadar azaltma yapılacağı tam olarak bilinmiyor ancak ortalamasının yüzde on civarında olduğu öğrenilmiş. Nikkei tarafından yazılan rapor şu şekilde;

Ocak-Mart arasını kapsayan 2019’un ilk çeyreğinde orijinal plana kıyasla %10 daha düşük üretim yapılacak. Eski iPhone modelleri dahil olmak üzere Ocak-Mart ayları arasında 47-48 milyon adet satış tahmininin 40 milyon olarak kalacağı düşünülüyor.”

47-48 milyonluk satış adeti ilk önce 43 milyona düşürülmüştü. Rapor bu rakamında tutturulamayarak 40 milyona indirileceğini belirtmiş. Kıyaslama yapmak gerekirse geçtiğimiz sene aynı dönemde 52.2 milyon iPhone satışı yapılmıştı.

Bu durumun iPhone’a olan talebin Çin’de azalması kaynaklı olduğu belirtilenler arasında. Qualcomm ile süren patent davaları da önemli bir etken olacaktır. Ayrıca Apple'ın CEO'su Tim Cook, Türkiye gibi gelişmekte olan ülke pazarlarındaki satışlardan da memnun olmadığını belirtmişti. Her ne sebeple olursa olsun düşen satışların Apple’ı ciddi şekilde etkilemeye devam ettiği çok açık bir gerçek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6317 kez okundu.
16 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone xs, iphone xr ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim