Anlık Bildirim

Apple üçüncü çeyrek rakamlarını açıkladı: İşte detaylar!

Yılın üçüncü çeyreği itibariyle yıllık bazda iPhone, iPad ve Mac ürünlerinde önemli yükselişler yaşanmadı ancak Apple Watch kendi kategorisinde bayrağı önde götürüyor.

En güçlü iPad Pro modellerini tanıttığı etkinliğin hemen sonrasında Apple mali tablolarını da açıkladı. Yıllık bazda satışlarda düz seyir veya düşüş görülürken çeyrek bazda ise yükseliş elde edildi.

Büyük değişiklikler yok

Eylül sonuna kadar üç aylık dönemi kapsadığı için iPhone XS ve XS Max satışlarının küçük bir kısmı tablolara eklendi. Yılın son çeyreğinde ise yeni iPad Pro, Mac modelleri ve iPhone XR satışları da tabloya eklenecek.

Yapılan açıklamaya göre yılın üçüncü çeyreğinde elde edilen gelir 62.9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Özellikle yükselen ortalama fiyatlar sayesinde hem çeyrek bazda hem de gelir bazında artış elde edildi. Faaliyet karı da 14.12 milyar dolar ile muazzam bir artış gösterdi.

Ürün satışlarına baktığımızda 46.89 milyon iPhone rakamı görüyoruz. Yıllık bazda artış olmazken çeyrek bazda ise yüzde 14 artış elde edilmiş. 9.7 milyon iPad satışı ise her iki dönemde de düşüş göstermiş.

Mac modelleri 5.3 milyon adet satış ile çeyrek bazda yüzde 40 civarında artarken yıllık bazda düz bir çizgi izliyor. Apple Watch ve HomePod gibi ürünlerin yer aldığı Diğer kategorisi ise her iki bazda da artış göstermiş. Bunda Apple Watch satışlarının etkisi büyük.

Son çeyrekte yükselecek satışlar ile Apple’ın beklentisi de arttı. Gelirin 90 milyar dolar üzerine çıkarak rekor kırması bekleniyor. Özellikle iPhone XR modelinin iPhone 8 satışlarını yüzde 50 geçmesi bunda en büyük etken olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim