Bakan Arslan’ın belirttiğine göre mahkeme kararından Wikipedia’daki yanlış bilgilerin düzeltilmesi için Bakanlık ve BTK yetkilileri tarafından belirlenen gönüllü editörler bilgileri düzeltmeye çalıştı ancak Wikipedia bu editörlerin erişimini engelledi. Sonrasında mahkeme kararı ile çıkarılarak erişim yasağı yürürlüğe girdi. Wikipedia'ya 29 Nisan 2017'den beri ülkemizden erişim sağlanamıyor.
Arslan, Wikipedia’nın geri adım atmadığı sürece erişim yasağının devam edeceğini vurgulayarak, “ adımı atmasıyla, “Türkiye'nin DEAŞ ile mücadelesi çerçevesinde 3 bin DEAŞ'lı terörist etkisiz hale getirildi ve birçok şehit verildi. 3 binin üzerinde teröristin yok edildiği DEAŞ'ın destekleyicisi konumunda Türkiye'yi gösterdikleri sürece onların burada yayın yapmasına, ülkemiz mahkemelerinin aldığı karar çerçevesinde izin verilmeyecek.” dedi.
Yasağın kalkması için Wikipedia’nın hatalı bilgilerin düzeltilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Arslan, “Bugüne kadar mahkeme kararlarını uygulamak, editörleri serbest bırakmak ve hatalı bilgilerin düzeltilmesi yönünde bir adım atmadılar. Adımı attıkları andan itibaren mahkemeler de gerekli düzeltici kararları alır, biz de gerekli uygulamayı yaparız" dedi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
4401 kez okundu.
40 kişi, toplam 41 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, Wikipedia ve