Anlık Bildirim

Beyin tümöründen ölen Samsung işçisine tazminat kararı

Teknoloji devlerinin dolaylı veya doğrudan çalıştırdıkları işçilerin yaşam koşulları hakkında sürekli kötü haberler geliyor. Bu kez Samsung tarafında bir tazminat kararı verildi.

Teknoloji şirketleri yenilik konusunda adeta birbirleri ile yarışıyor ancak konu işçi güvenliğine geldiği zaman çoğu sınıfta kalıyor. Beyin tümöründen hayatını kaybeden bir Samsung işçisine yüksek mahkeme tazminat ödenmesine karar verdi.

Yıllarca peşini bırakmadı

1997-2003 yılları arasında Samsung’un Güney Kore’deki tesislerinde çalışan Lee Yoon-jung adındaki kadın işçi beyin tümörüne yakalandı ve 2 yıl sonra da hayatını kaybetti. 30 yaşındaki Lee’nin tesislerdeki yüksek oranda kimyasallar yüzünden beyin tümörü olduğunu iddia eden ailenin tazminat talebi ise geri çevrildi zira resmi incelemeler sonrasında kimyasal oranlarının olması gereken miktarın altında olduğu raporu hazırlandı.

İşin peşini bırakmayan genç kadının ailesi ve avukatları, aynı tesiste 8 işçinin daha beyin tümörü olduğunu delil göstererek kimyasal oranlarına güvenilmemesi gerektiğini savundu. Yüksek mahkeme de rahatsızlığın meslek kaynaklı olduğuna hükmederek devlet tazminatı ödenmesine karar verdi.

İşçi hakları savunucuları son yıllarda mahkemelerin işçi lehine karar vermeye başladığını ve son verilen kararın devletten tazminat bekleyen sayısız işçi için önemli bir umut kaynağı olacağını belirtiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim