Anlık Bildirim

Bixby asistanı geliştiricilere açıldı

Samsung’un katlanabilir telefon prototipini tanıttığı görkemli tanıtımda Bixby asistanı da sahnedeydi. Bixby artık üçüncü taraf geliştiricilerin de erişimine açıldı. Böylece büyük bir ekosistem olacak

Samsung’un Siri’nin arkasındaki ViV Labs girişimini satın almasıyla birlikte başladığı gelişmiş sanal asistan çalışmaları Bixby ile hayat bulmuştu. Biraz eleştirilse de önemli adımlar atan Bixby asistanı şimdi üçüncü taraf geliştiricilere açılıyor.

Önemli bir ekosistem olacak

Geliştirici konferansında bir duyuru yapan Samsung asistanı için Bixby Kapsül adında yazılım paketleri hazırlamış. Bunlar Samsung’un Bixby asistanına yeni özellikler geliştirmek için kullandığı araçlardan oluşuyor.

Bixby kapsülleri yine konferansta duyurulan Bixby Developer Studio içerisinde hazırlanabilecek. Bu kapsüller örneğin Uber çağırma veya banka hesabını kontrol etme gibi özellikler barındıracak. Kapsüllerin çeşitliliği geliştiricilerin hayal gücüne bağlı.

Geliştiriciler hazırladıkları kapsülleri Bixby mağazası üzerinden pazarlayabilecekler. Sonrasında ise bu kapsüller mobil cihaz, televizyon, akıllı ev aletleri, beyaz eşya gibi Samsung’un diğer ürünlerine entegre edilebilecek.

Bixby Developer Studio yazılımı Windows ve Mac sistemleri için indirmeye sunuldu. Ayrıca Bixby için henüz ülkemizin yer almadığı 5 yeni dil seçeneği de kullanıma sunulmuş durumda.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim