Anlık Bildirim

Boeing 737 Max tipi uçaklarda yeni bir hata tespit edildi

ABD Federal Havacılık Dairesi (FAA), Boeing 737 MAX tipi uçaklarda yeni bir sorun daha tespit etti. Görünüşe bakılırsa Boeing'in iki kez felakete yol açan uçaklardaki hataları gidermesi zaman alacak.
Havacılık sektörü uçuş güvenliğine son derece önem verse de ne yazık ki zaman zaman uçak kazaları oluyor. Son beş ayda iki kez kazaya karışan Boeing 737 Max tipi uçaklar da bunun en son örneği.
Üretici Boeing şirketi, sistemindeki kusurlar nedeniyle iki kez felakete yol açan uçaklardaki hataları gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak görünüşe bakılırsa bu süreç daha da uzayacak.
Reuters'ın yeni haberine göre ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Boeing 737 MAX 8 ve 9 tipi uçaklarda yeni bir hata tespit etti. Yani uçakların yeniden "uçuş lisansı" alabilmesi için bu hatanın da düzeltilmesi gerekecek.

Uçuş bilgisayarında sorun var

FAA tarafından yapılan simülatör testlerinde B737'lerin uçuş bilgisayarında veri işleme hatası olduğu belirlendi. Söz konusu hatanın uçağın, pilotların kontrolü dışında irtifa kaybetmesine yol açabileceği söyleniyor. ABD Federal Havacılık İdaresi sorunun kaynağı hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.
Ancak bu Boeing'in en iyi senaryoda 8 Temmuz'a kadar sertifikasyon test uçuşunu yapamayacağı anlamına geliyor. Reuters'e konuşan bir kaynak daha fazla gecikme olabileceğini de ifade etti. Dünya genelinde getirilen uçuş yasakları nedeniyle 737 Max'ler, 13 Mart'tan bu yana uçuş yapamıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7111 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uçak, boeing 737 max ve
3 etiket daha hata sorun Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim