Birkaç yıldır test ediliyor
Çin'in Xian şehrinde yer alan Kuzeybatı Politeknik Üniversitesi'nden Profesör Song Bifeng ''Güvercin'' kod adlı bu projeyi yönlendiren kişi olarak biliniyor. Son birkaç yılda 30'un üstünde kurumun test ettiği Güvercin projesi ile ülkedeki en az 5 bölgede insanlar güvercinlere benzeyen drone'larla gözetlendi.
Tabi proje kapsamında kullanılan araç; uçma ve kamera kayıt yeteneği ile bir drone olarak kabul görse de aslında yapay bir güvercin izlenimi yarattığını söylemekte fayda var. Uçuş yapısı itibariyle klasik drone'lardan ayrılan bu yapay güvercinler tıpkı gerçek bir güvercin gibi kanat çırpma hareketlerinden güç alıyor. Bir elektrik motoruna sahip olan yapay güvercinlerin kanatları bu motordan aktarılan enerji ile güvercini hem yukarıya hem de ileriye ilerletecek şekilde hareket edebiliyor. SCMP'ye göre yapay güvercinler gerçek güvercinlerin hareketlerini yüzde 90 oranında doğruluk ile taklit ediyor.
Bu uçuş becerisinin yanında her bir yapay güvercin yüksek çözünürlüklü kamera, GPS anteni, uçuş kontrol sistemi ve uydu veri bağlantısına da sahip. Böylece görüş alanındaki olayları anbean hükümet kurumlarına aktarabiliyor. Öte yandan bazı kurumlar yapay güvercini gerçek kuş tüyleriyle kaplayarak radarda dikkat çekmeyecek bir hale de getiriyor. Buna ek olarak yapay güvercinin mekanik kanat sesinin yerdeki insanlar tarafından duyulmadığı böylece herhangi bir şüphe çekmeyeceği de belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Bana çok korkutucu geliyor bunlar.