The Wandering Earth, Çin Yeni Yılı'nın kutlandığı 5 Şubat 2019 gününde vizyona girmişti. Kısa süre içerisinde ülkedeki sinemalara adeta damgasını vuran film sadece iki haftada tam 603 milyon dolarlık inanılmaz bir gişe hasılatı elde etti. The Wandering Earth, şu anda Çin tarihinin gişedeki en başarılı ikinci filmi konumunda bulunuyor. Birinci sırada ise 2017'de vizyona giren Wolf Warrior 2 (854 milyon dolar) yer alıyor.
The Wandering Earth, ünlü bilim kurgu yazarı Liu Cixin'in aynı adlı kısa hikayesinden uyarlanmış. Çin bilim kurgu edebiyatının en önemli ismi olan Liu Cixin, Üç Cisim Problemi (The Three Body Problem) isimli romanıyla 2015'te Hugo Ödülü almıştı. Cixin dünyada genellikle bu romanıyla tanınıyor ancak Çinli yazarın The Wandering Earth, The Dark Forest gibi başka ünlü eserleri de var.
The Wandering Earth, yıldızımız Güneş'in kararlılığını kaybettiği apokaliptik bir gelecekte geçiyor. Filmde belirtilen öngörülere göre herhangi bir önlem alınmaması durumunda Güneş sadece 100 yıl içerisinde Dünya'yı yutacak. 300 yıl içerisindeyse tüm Güneş Sistemi'nin sonu gelecek. Bu problemle yüzleşmek için Çin hükümeti liderliğinde bir araya gelen dünya liderleriyse ilginç bir çözüm önerisi ortaya atıyor: Devasa iticilerle Dünya'yı başka bir güneş sistemine taşımak.
Filmin haklarının alınmasının ardından bazı açıklamalar yapan Netflix yetkisili Jerry Zhang,"Netflix olarak eğlence sevdalılarına geniş çeşitlilikte bir global içerik sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Yüksek kalite yapımcılığı ve müthiş hikaye anlatımıyla The Wandering Earth, bilim kurgu severlerin beğenisini kazanacak." şeklinde konuştu.
Netflix, The Wandering Earth'in yayın tarihi için henüz bir açıklama yapmadı. Filmin dünyayla aynı anda Türkiye'de de yayınlanması bekleniyor. Fragmanı aşağıdaki pencereden izleyebilirsiniz.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
12731 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
film, sinema ve