Anlık Bildirim

Çinli elektrikli araç girişimi Byton, milyon dolarlık yatırımlarla büyümeye devam ediyor

Global pazar için tam elektrikli ve otonom araçlar üretmek için kolları sıvayan Çinli marka Byton, önemli isimlerin de bulunduğu farklı üreticilerden 500 milyon dolar yatırım aldı. İşte detaylar...

Çinli elektrikli araç girişimi Byton, milyon dolarlık yatırımlarla büyümeye devam ediyor Tam Boyutta Gör

CES 2018'de görücüye çıkan Byton Concept
Elektrikli araç pazarında söz sahibi olmaya başlayan Çinli üreticiler dünyaya açılmaya kararlı. Çin merkezli bir girişim olan Future Mobility şirketinin uluslararası markası Byton, elektrikli araç pazarına kazandıracağı yeni araçlar için farklı üreticilerden tam 500 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin Çin’in Nankin kentindeki global ofisi de dün resmi olarak faaliyete geçti.

Byton markasının bağlı olduğu Future Mobility şirketi BMW’den ayrılan bazı yöneticiler tarafından kurulmuş, sonrasında Tesla ve Nissan’dan da bazı yöneticiler işin içine dahil olmuştu. Ayrıca şirketin arkasında çeşitli Çinli yatırımcılar da bulunuyor. Bunlar arasında Tesla’nın da en önemli yatırımcılarından biri olan Tencent Holdings yer alıyor.

Gittikçe büyüyen Byton’ın 500 milyon dolarlık seri B yatırım aldığı şirketler arasında FAW Group, Tus-Holdings ve CATL gibi Çin’in önde gelen şirketleri yer alıyor. Byton, tüm bu yatırımları global pazarda satışa sunacağı tam elektrikli ve otonom araçlarını üretmek için kullanacak. Şirket, 2019 yılında üretime geçirmeyi planladığı elektrikli crossover konseptini ilk olarak CES 2018’de görücüye çıkararak dikkatleri üzerine toplamayı başarmıştı.

Byton Concept olarak adlandırılan aracı hatırlayacak olursak, 272 beygirlik tek motorlu versiyonu 402 km menzil sunarken, 476 beygirlik çift motorlu versiyonda ise menzil 523 km’ye kadar çıkabiliyordu. Ayrıca fuar esnasında aracın ilk olarak seviye 3 otonom, daha sonrasında ise seviye 4 otonom sürüş yeteneğine sahip olarak satışa çıkacağı açıklanmıştı. Yan aynalar yerine kamera kullanacak aracın en dikkat çekici özelliği ise konsol kısmında boylu boyunca uzanan 49 inçlik dev ekranı olmuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim