AMD’nin Zen mimarisi ile birlikte kullanmaya başladığı çoklu yonga tasarımı Intel tarafından eleştirilmiş ve yongaları tutkalla yapıştırmanın bir anlamı olmadığı dile getirilmişti. Bugün ise Intel de çoklu yonga tasarımına göz kırpıyor.
Intel Cascade Lake özellikleri
AMD’nin 32 çekirdekli ikinci nesil ve 64 çekirdekli olacağı düşünülen üçüncü nesil Threadripper işlemcilerine karşı hamle olarak tanıtılan Cascade Lake tabanlı Xeon işlemciler çoklu yonga tasarımında üretilecek.
Önce AMD şimdi de Intel tarafından benimsenen çoklu yonga tasarımı, birden fazla işlemcinin verimli bir iç bağlantı ile aynı yonga üzerinde birbirine tutturulmasını temel alıyor. Böylece çekirdek sayısı ne kadar artarsa artsın çok farklı yongalar üretmek yerine bir veya birkaç yongadan seri üretim yapılmış oluyor. Bu da maliyeti düşürmek adına önemli.
Intel Cascade Lake mimarisi yine 14nm sürecini temel alıyor. Mimari iki adet 24 çekirdekli işlemciyi ve onlara ait 6 kanal bellek ara birimini bir araya getiriyor. Böylece 48 çekirdeğe ve 12 kanala kadar ölçeklendirilebiliyor.
Mimaride iç bağlantı için Ultra Path Interconnect (UPI) teknolojisi kullanılacak. İlk olarak Skylake-SP mimarisi ile tanıtılan UPI teknolojisi önemli açıkları gideriyor ve verimlilik sağlıyor. İki işlemci için iki UPI ve paket iletişim için bir UPI olmak üzere yongada 3 UPI olması bekleniyor.
Yeni yongaların oldukça büyük olacağı da gelen bilgiler arasında. 28 çekirdekli ve 6 kanal bellek ara birimli bir zar ortalama 700 milimetrekare etmekteydi. Bu bakımdan yeni yongalar 3647 soketin sunduğundan daha fazla pin gerektirecektir. Daha çok giriş seviyesi sunucular ve iş istasyonlarını hedefleyen Cascade Lake Xeon işlemciler gelecek yıl piyasada olacak.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.