Dokunmatik ekranlar artık maliyetleri sayesinde farklı boyutlarda ve sayısız cihazda yer alıyor. Ancak otomotiv endüstrisinde dokunmatik ekran entegrasyonu biraz pahalı. Bu bakımdan farklı teknolojiler kullanarak dokunmatik alanlar geliştiren firmalar mevcut. Continental bunlardan birisi.
Genelde lastik üretimi ile tanıdığımız Continental, kızılötesi perde olarak adlandırdığı ışık tabanlı bir dokunmatik panel üzerinde çalışıyor. Maliyeti düşük olan bu panel sayesinde araçlarda dokunmatik sistemler daha ucuza entegre edilebilecek.
Dörtgen şeklindeki panelin birbirine değen iki kenarında LED lambalar, diğer iki kenarında da ışığı emerek elektrik akımına dönüştüren fotodiyotlar kullanılıyor. Panelde LED lambalardan çıkan ışıklar fotodiyotlar tarafından emiliyor ve sürekli bir ışık alanı ortaya çıkıyor.
Kullanıcı bir noktaya dokunduğu zaman ekran hangi noktada alanın kesintiye uğradığını karmaşık algoritmalar ile tespit ediyor ve dokunmuş gibi içeriğe müdahale edilmesine imkan veriyor. Bu işlemler gerçek zamanlı olarak hızlı bir şekilde yapılıyor.
Sistem eldivenle kullanmı bile algılarken, zoom için çimdikleme ve çoklu dokunuş gibi üst düzey algılamaları da başarıyla yapabiliyor. Continental çerçeveyi daha da küçülterek her türlü araç ekranı için uyumlu hale getirmeye çalışıyor. Sistemin nihai halini ise 2017 yılında görebileceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
NE korkutuculugu YHA hadi ordan o ZMN internetde kullanmayn ???
Bana çok korkutucu geliyor bunlar.