Rekoru ikiye katladılar
Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü(Caltech) ve Kanada'daki Ulusal Bilimsel Araştırma Enstitüsü(INSR)'ndeki araştırmacılar ise saniyede 10 trilyon kare kaydedebilen yeni bir kamera geliştirerek, İsveçli araştırmacıları geride bırakmayı başardı. Ekibin, bir önceki rekoru ikiye katlamasındaki en büyük etken kullanılan teknik. Araştırmacılar iki farklı kamerayı bir araya getirerek saniyede 10 trilyon kare yakalayabildiklerini ifade ediyor.
Dünyanın en hızlı kamerasını geliştirmek için CUP(sıkıştırılmış ultra hızlı fotoğrafçılık) isimli bir teknik kullanıldı. Bu teknik saniyede 100 milyar kare kaydederek halihazırda son derece hızlı olsa da ekip için yeterli değildi. Bu kamerayı ultralazer darbeleriyle güçlendiren araştırmacılar artık saniyenin trilyonda birinde görüntü yakalayabilen bir kameraya sahipti ancak hem hızın artırılması hem de görüntü kalitesinin yüksek tutulması için bir kamera daha kullanılması gerekiyordu.
Ekip saniyenin trilyonda birinde görüntü yakalayabilen kamerayı ikinci bir kamerayla destekledi ve iki kameranın elde ettiği görüntüleri Radon dönüşümü olarak bilinen bir veri toplama tekniği ile elden geçirdi. Böylece sistem; saniyenin trilyonda birinde görüntü yakalayabilen kamera, ikinci kamera ve veri toplama tekniğinin birleşmesiyle nihai haline ulaşmıştı. Ekip bu sistemin tamamını T-CUP olarak isimlendiriyor.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
12026 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
kamera, kaliforniya teknoloji enstitüsü ve