Hem masaüstü hem de mobil dünyada yapay zeka teknolojilerine yatırımın arttığını görüyoruz. Kullanıcılara daha odaklı hizmetler sunmak veya işlemleri otomatikleştirmek adına yapay zeka teknolojileri büyük bir öneme sahip.
Çoklu işlem
Üreticiler standart yongalarının yanında artık yapay zeka işlemcilerine yer verirken sadece yapay zekaya yönelik hızlandırıcılar da göze çarpıyor. BrainChip firması nöron benzeri yapay zekaya yönelik dünyanın ilk PCIe tabanlı donanım hızlandırıcısını duyurdu.
BrainChip Accelerator adındaki hızlandırıcı çok hızlı nesne ve yüz tanıma işlemlerinde kullanılacak. Ana hitap alanı ise firmanın BrainChip Studio AI yapay zeka yazılımı. Windows ve Linux destekli bu yazılım nesne ve yüz tanıma işlemleri yapıyor. Hızlandırıcı ve yapay zeka yazılımı güvenlik kurumlarının nesneleri çok hızlı analiz etmelerine yardımcı olacak.
BrainChip Accelerator kartında 8 hatlı PCIe desteği bulunuyor. Xilinx tarafından tasarlanan Kintex Ultrascale sonradan programlanabilir işlemci barındıran kart toplamda 15W ısıl tasarım gücüne sahip. İşlemcide 6 çekirdek var ve her biri sadece 1 W enerji tüketiyor. Kartın aynı anda 16 kanala kadar 600kare/saniye hızında video işleyebildiği ifade ediliyor.
Firma, BrainChip Accelerator kartının aynı işi yapan işlemci veya ekran kartı temelli yapay zeka sistemlerine göre 6 kat daha hızlı olduğunu ve 7 kat daha fazla enerji verimliliği sunduğunu belirtiyor. Hızlandırıcı için 8 çekirdekli ve 16 izlek birimli bir işlemci olması gerekiyor.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
sonsua kadar sürecek o video
harbiden sıktı bu video
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
2724 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
brainchip accelerator, brainchip studio ai ve Donanım Bileşenleri