Video çekim kabiliyeti ile havadan ve sualtından yapılan araştırmaları kolaylaştırmak için geliştirilen EagleRay XAV’ın gövdesi 140cm uzunluğunda, kanat açıklığı ise 150cm. Ayrıca burnunda yer alan pervane de hem havada hem de suda aynı rahatlıkta hareket etmesine olanak sağlamak için özel olarak tasarlanmış.
Suda daha az enerji harcıyor
Mühendislerin belirttiğine göre böyle bir çok yönlülük beraberinde pek çok avantaj getirebilir. Örneğin; EagleRay suyun üzerinde yüzerek pil ömrünü uzatabiliyor, vahşi yaşamı gerektiğinde suyun yüzeyinden gerektiğindeyse sualtından gözlemleyebiliyor. Üstelik suyun altında havada olduğundan daha az enerji harcıyor.
Amfibik drone’un avantajları bununla da sınırlı değil. Bir sonar hedefi arandığı zaman, EagleRay hedefin bulunduğu bölgeye uçuyor, sonar bilgilerini almak için suya dalıyor ve daha sonra bu bilgileri başka bir yere iletmek için uçarak yoluna devam ediyor. Normalde bunu bir hava aracının yapması için suya sonar şamandırası bırakması gerekiyor.
Mühendisler bir sonraki adım olarak EagleRay’i hem suda hem de havada kolaylıkla kontrol edebilecekleri özel bir kontrol aygıtı geliştirmeye çalışacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Bana çok korkutucu geliyor bunlar.