Siyah renkte şık bir kutu tasarımına sahip olan FSP’NİN CMT-510
kasası süngerlerlede sağlam şekilde paketlenmiş. Ve temperli camları ise önlü ve
arkalı ince jelatin kaplı koruma ile geliyor. Temperli camların çizilmesi zor olsada çift yüzeyli jelatin
kaplamaları iyi düşünülmüş.
Kasa tamamiyle metal profile sahip. Ayak yükseltileri dışında plastik hiçbir aksam yok diyebilirim. Ön panel, yan ve arka kablo panelleri ise yine tamamiyle temperli cam.
Boyut olarak 49cm yüksekliğe 45cm derinliğe ve 21cm enine sahip olan kasa MidTower ATX dediğimiz yapıda.
Yan taraflarda bulunan temperli paneller köşelerden 4 adet vida ile desteklenmiş ve camların vida ile yuvaları ise silikon contalar ile korunmuş. Kasadaki 3 adet temperli camlı panelde karartılmış yani tam anlamıyla şeffaf değil. Çerçeve kısımları siyah bant ile çevrelenmiş bu sayede oluşabilecek kötü görüntünün önüne geçilmiş.
Bu noktada küçük bir ayrıntıya değinmek istiyorum. Yan panellerde camları sökerken ayaklarda minik çentikler olduğunu görebilirsiniz. İlk başta bende anlamamıştım ama sökerken farkını hissettirdi. Camı sökerken elinizden kayma ihtimaline karşı bu çentiği eklemeleri gerçekten hoş bir detay. Bu arada kasanın ayak boyutu 3cm yükseklikte. Ve bu sayede PSU alt kısımdan rahatlıkla hava alabiliyor. Kasanın kaymasını engellemek adına ayaklarda kaydırmaz kauçuk tabanlar elbetteki yine mevcut.
Mini ITX, Micro ATX ve standart ATX boyutlarında anakart desteği sunan kasada genişçe ve boylamasına kablo kanalına yer verilmiş. Bu sayede bölgesel açılmış olan kablo kanallarında oluşan yamuk kablo görünümü yerine daha düzenli ve simetrik bir kablo düzeni oluşturmamıza da imkan sağlanmış oluyor.
Anakart tablasının CPU kısmı her zaman olduğu gibi genişçe oyulmuş. Bu sayede hem kasamız hafiflemiş oluyor hemde soğutucu montajlarında bizlerede kolaylık sağlanmış olunuyor.
Kasanın alt kısmında bulunan Psu Cover kapağı boydan boya uzanıyor. Ön panele doğru bir oyuk olduğunu videoda görebiliyorsunuz. Buda sıvı soğutma radyatör montajlarınızda oluşabilecek tüm engelleri ortadan kaldırıyor.
Psu Cover’ın üst kısmında 2 adet 2,5’’ ssd braketide bulunuyor. Ssd disklerinizi brekete vidaladıktan sonra braketide vidalı bir şekilde yerlerine oturtabiliyorsunuz.
FSP CMT-510 kasasında SSD braketlerinin hemen arka kısmında hem anakart hemde ssd ler için yine kablo kanallarına yer vermeyi unutmamış.
Kasanın arka kısmında yani IO panelinde 7 adet pci-express yuvasının bulunduğu ve bu sayede çoklu ekran kartı kurulumlarında hiçbir sıkıntı yaşatmayacağınıda söyleyebilirim.
CMT-510 kasasında power push butonları üst panele yerleştirilmiş. Bu sayede ön panelde görüntü kirliliğinden kaçınılmış. 2 adet USB 3.0 çıkışı bulunan kasada kulaklık ve mikrofon ve hdd/power led göstergelerine yer verilmiş. Power tuşu ve RGB led tuşlarıda yanyana konumlandırılmış.
Şimdi kasanın arka PSU ve kablo kanallarına bakalım.
28cm uzunluğunda psu yuvası bulunuyor ki bu bayağı uzun bir alan. Kablolama için bol bol genişlik sunmuş kullanıcılara. 3,5’’ HDD slotu yok bunda der gibisiniz. Merak etmeyin var elbette.
2 adet 3,5’’ ve 2,5’’ destekli braketleri yan metal panele konumlandırmışlar. Ve açıkçası bunu çok iyi düşünmüşler. Bu sayede PSU coverda kablolama için geniş alan bırakmış bizlere. 3,5’’ hdd slotları çentikli ve vidalı yapıda. Hdd ve Ssd lerinizi oturttuktan sonra braketleri panele geri vidalamanız yeterli oluyor.
Şimdiyse fan ve soğutucu desteğine geçelim.
FSP, CMT-510 kasasına 4 adet 120mm boyutunda RGB fan yerleştirmiş.RGB fanlara sonrasında etaylı değinicem şuan soğutma desteğinden devam edelim.
Ön paneldeki temperli camı sökmemiz gerekli elbette. Temperli camın vidaları gizli kasa içinde toplamda 2 adet solda ve 2 adet sağda olmak özere 4 adet vida ile desteklenmiş.
3 adet 120mm ve 2 adet 140mm fan monte edebildiğiniz ön panelde 360mm ye kadar radyatör desteği mevcut. Diğer 2 fan yuvası egzos kısımlarında arka ve üst panelde yer alıyor. Arka egzos sadece 120mm fan ve radyatör desteklerken üst panelde 1 adet 120mm ve 140mm fan desteği bulunuyor.
Fakat üst panele radyatör takmak çok mümkün gibi görünmüyor.
Extradan kasaya hava akışı sağlamak için Psu kısmında 1 adet fan yuvası eklenmiş.
Kasada fan filtreleride mevcut elbette. 1 tanesi ön panelde magnetik yapıda diğerleri ise kasanın alt kısmında yer alıyor. Kasanın hava akışı ön ve alt paneldeki fan yuvasından sağlanmış. Ön temperli camın gövdeye olan 0,5cm’lik mesafesi 4 tarafından da hava almasını sağlıyor. Biraz dar gibi görünsede bu sebepten olsa gerek alt kısma fan yuvası yerleştirilmiş.
Şimdi çoğumuzun en sevdiği RGB kısımlarına geldik.
Toplamda 4 adet RGB fan olduğunu belirtmiştim. Bu fanlar 1400rpm hıza sahip olup AirPressure yani hava akışı özellikli fanlardır. 9 adet kanat yapısına sahip olan fanlar şeffaf yapıda ve bu sayede rgb rgb renkleri daha iyi yansıtabiliyor.
Fanın çerçevesinde gizlenmiş toplam 16 adet pixel led bulunuyor ve gayet güçlü ışık verdiğini söyleyebilirim. Standart RGB bağlantıya sahip olan fanlarda led ve fan kabloları birbirinden ayrı. İster kontrol kartına istersenizde anakartınızın PWM Fan çıkışlarına takarak fanlarınızı kontrol edebilirsiniz.
Kasa arkasında led ve fan kontrolcüsü bulunuyor.Toplamda 8 adet RGB bağlantısı bulunan devre kartında ledleri hemen ön panelde bulunan tuş üzerinden değiştirme imkanı sunulmuş. Tuşa kademeli olarak basarak tek renk veya değişik modlarda efektler arasında geçişler yapabiliyoruz.
Ki bu gayet güzel kullanışlı bir buton. RGB renkleriniz değiştirmek için kasa içine uzanmamıza gerek kalmıyor.
Evet FSP’nin CMT-510 kasasınıda incelemiş olduk bu sayede.
Kasa ile ilgili yorum ve düşüncelerinizi de konu altında belirtirseniz çok seviniriz.
Yeni incelemelerde görüşmek dileğiyle.