- Sahte haber sitelerinin etkileşimleri incelendi
- Facebook'taki etkileşimler giderek azalıyor
- Yorumlar
Sahte haber sitelerinin etkileşimleri incelendi
Araştırmacılar, Ocak 2015-Temmuz 2018 döneminde sosyal medya platformlarında sahte haber sitelerine(dolayısıyla sahte haberlere) ilişkin paylaşımları mercek altına aldı. Platformlarda, sahte haber sitelerinin kaynak olarak gösterildiği paylaşımlardaki artış ve azalmalar incelenirken aynı dönemde popüler haber sitelerine ve kültür, iş dünyası gibi kategorilerde içerik üreten sitelere ilişkin paylaşımlardaki değişiklikler de gözlemlendi. Buna göre 3 yılı aşkın süre zarfında popüler haber sitelerine, iş dünyası ve kültür gibi konularda içerik üreten sitelere ve küçük haber sitelerinin kaynak olarak gösterildiği paylaşımlarda ciddi bir değişim yaşanmadı ancak sahte haber sitelerinin kaynak olarak gösterildiği paylaşımlarda çok büyük değişimler tespit edildi.
Araştırma sonuçlarına göre 2016 yılında, yani seçimlere sayılı ayların kaldığı dönemde, sahte haber etkileşimleri bir önceki yıla kıyasla Facebook'ta yüzde 100, Twitter'da ise yüzde 50 civarında artış gösterdi. Başkanlık seçiminin yapıldığı 2016'nın kasım ayında, 2015 yılına kıyasla sahte haber etkileşimi hem Facebook hem de Twitter'da neredeyse üç katına çıkmıştı. Seçimin sonuçlanmasından sonra da 2017'nin ilk aylarında her iki platformdaki sahte haber etkileşimi artmaya devam etti.
Facebook'taki etkileşimler giderek azalıyor
2017'nin ilk aylarında Facebook'taki sahte haber etkileşimleri rekor seviyesindeydi. Buna karşılık o dönemden itibaren Facebook'un sahte haberlere karşı mücadele başlatmasıyla birlikte etkileşimler giderek azalmaya başladı. Bir yıldan kısa bir süre içinde Facebook'taki sahte haber etkileşimleri neredeyse dört kat azaldı.
Twitter'da ise sahte haber etkileşimlerinde ilginç bir grafik ortaya çıktı. 2017'nin sonlarına doğru platformdaki sahte haber etkileşimleri yüzde 30 civarında azalsa da bu azalma kalıcı olmadı. 2018'in başından itibaren platformdaki sahte haber etkileşimleri giderek arttı ve şu an Temmuz 2018 itibariyla hiç olmadığı derecede yüksek bir hal aldı.
Tabi Facebook'taki sahte haber etkileşimleri giderek azalmış olsa da platformda paylaşılan sahte haber sayısı halen Twitter'dakinin bir hayli üstünde. Araştırmaya göre Facebook'ta, temmuz ayında sahte haber sitelerine ait makaleler 70 milyon kez paylaşıldı. Aynı dönemde Twitter'da sahte haber sitelerine ait makalelerin paylaşılma sayısı ise 4 ila 6 milyon arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über