Anlık Bildirim

Fortnite yapımcısı Epic Games'den Steam’e rakip dijital oyun mağazası

Geliştirdiği Fortnite oyununun popülerliğini kullanarak kendi oyun mağazasını oluşturan Epic Games, Steam’in liderliğini ele geçirmek istiyor. Epic Games Store çok yakında PC ve Mac için sunulacak.
Fortnite yapımcısı Epic Games’den oyun mağazası Tam Boyutta Gör
Epic Games firması popüler Fortnite oyununun yanında geniş çapta kullanılan Unreal Engine oyun motoruyla tanınıyor. Firma, bu ikisinden aldığı güçle kendi dijital oyun platformunu kuruyor. Diğer geliştiricilerin yaptığı oyunlar da bu mağaza üzerinde yer alacak.

2018 yılı oldukça verimli geçti

Fortnite’dan elde edilen rekor gelirler firmanın oldukça iyi bir 2018 yılı geçirmesini sağladı. Fortnite'ın popülerliği katlanarak çoğaldı. Oyunu oynamak isteyen kullanıcılar da Epic Games Launcher’ı hali hazırda kullanıyorlar. Yani milyonlarca insan Epic Games Store’u kullanmaya şimdiden hazır. Firma, buna ek olarak daha iyi gelir paylaşımı modelleriyle tüm yapımcıların dikkatini kendi mağazası üzerine çekmek istiyor. Unreal Engine oyun motoru sayesinde de büyük bir çok oyun geliştirici firmayla iletişim halindeler.

Çok daha düşük komisyon oranları

Sadece Unreal Engine değil, diğer platformlarda geliştirilen oyunlar da mağazaya eklenebiliyor. Tüm oyunlardan alınacak komisyon oranı ise %12 olarak belirlendi. Unreal Engine ile geliştirilen oyunlardan ise Epic Games %5 ek komisyon alıyordu. Bu ek komisyon Epic Games Store'da paylaşılan oyunlardan alınmayacak. Kısacası oyun gelirlerinin %88’i yapımcılarına kalacak. Pazarın lideri hiç şüphesiz Valve’nin sahibi olduğu Steam platformu. Bu rakipsizliğini %30’a varan komisyonla lehine kullanan Steam, geçtiğimiz günlerde en azından çok satan oyunlardan daha düşük komisyon alacağını duyurmuştu. Hem düşük komisyon oranları hem de Fortnite’ın milyonlarca oyuncusunun platformu kullanmak için hazır olduğu düşünülünce Epic Games Store’un oldukça iddialı geldiğini söyleyebiliriz.

Fortnite yapımcısı Epic Games’den oyun mağazası Tam Boyutta Gör

Epic Games Store çok yakında PC ve Mac üzerinde çıkış yapmaya hazırlanıyor. İlk etapta hangi oyunların mağazada bulunacağı bilinmiyor. Firmanın CEO’su oyun anonslarını merak edenlere perşembe gününü işaret etti. Steam’in elindeki yapımları koruması için oldukça çalışması gerekecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15240 kez okundu.
30 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
steam, epic games ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim