Anlık Bildirim

Genel maksat bombalarını akıllı bombaya çeviren HGK sınır ötesi operasyona hazır

Tübitak SAGE tarafından geliştirilen ve Aselsan’ın seri üretimini üstlendiği Hassas Güdüm Kiti (HGK) seri üretimden çıktı, testleri tamamlandı ve yıl bitmeden envantere girerek kullanıma hazır hale ge

Genel maksat bombalarını akıllı bombaya çeviren HGK sınır ötesi operasyona hazır Tam Boyutta Gör

MK-84 ve NEB genel maksat bombalarını akıllı bombaya dönüştürerek etkinliğini yükselten Hassas Güdüm Kiti bir süredir sınırlı sayıda da olsa TSK envanterine girmiş ve denenmişti. Hatta Zeytin Dalı Harekatı’nda ciddi manada kullanıldığı ve etkinliği ile beğeni topladığı biliniyordu. Aselsan tarafından üretim süreçleri üstlenilen HGK, açıklanmayan bir adette üretilip testleri tamamlandı ve envantere girdi.

Genel maksat bombalarını akıllı bombaya çeviren HGK sınır ötesi operasyona hazır Tam Boyutta Gör

Sınır ötesi operasyonlarda da yine TSK’nın etkinliği artıracak unsurlardan olan Hassas Güdüm Kiti, her türlü hava koşulunda kullanılabiliyor. Zorlu hava koşullarında orta ve uzun irtifadan bırakıldığında hedefini 10 metre sapma payı ile vurabilen HGK, uçaktaki sensörleri kullanarak hedef belirleme ve görev güncelleme özellikleri ile esnek bir kullanım imkanı tanıyor.

Evrensel Silah Arayüzü ile F-35’lere de kolaylıkla entegre edilebilecek olan HGK, düşük lojistik ihtiyacı, görev başına daha az bomba, sorti, personel kullanımı sağlamasıyla daha düşük maliyet gibi özellikleri ile öne çıkmayı başarıyor. Ayrıca burun kısmına takılabilen lazer kiti ile hedefleri maksimum 6 metre yanılma payı ile vurabilecek etkiye kavuşturulabiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim