GIGABYTE markası eski zamanlarda da kasa üretirdi fakat uzun süredir yeni bir kasa sunmamıştı.
Uzun bir aradan sonra ATX Mid Tower boyutlarında RGB ışıklı tasarıma sahip kasasını biz kullanıcılarala buluşturdu.
Şimdi inceleme videomuza geçebiliriz.
Sade bir kutu tasarımı olmasına rağmen gerekli tüm detaylar kutunun çeşitli bölgelerinde görsel olarak sunulmuş.
Bi yandan kutu açılımı yaparken kasanın sağlam bir şekilde süngerlerle korunduğunu belirtebilirim.
Kasa boyut olarak 47cm yükseklik 46cm derinlik ve 21,5cm eninde ölçülere sahip. Ortalama bir kasa ile hemen hemen aynı ölçülerde.
Kasa metal iskelet üzerine kurulu ve bayağı sağlam yapıda. Ön panel ise plastik malzeme fakat fırçalanmış metal görünümü verilmiş ve bu çok şık bir hava katmış kasaya.
Yan tarafta bulunan şeffaf panel malesefki pleksiglass malzemeden yani temperli cam bulunmuyor. Ama yinede olası durumlara karşı değiştirilebilir bir yapıda.
Kasanın ayak yüksekliği 3cm civarı ve PSU için yeterli hava akışı sağlayacak yükseklikte ayriyeten altlarında bulunan kauçuk tabanlar sayesinde kayma yapmasıda önlenmiş.
Şimdi kasamızın iç yapısına geçelim.
Bir kasada en çok dikkat ettiğimiz nokta anakart uyumu olur genelde.
Gigabyte'ın AORUS kasasında Mini ITX, Micro ATX ve Standart ATX boyutlarında anakartlarınızın montajlarını rahatlıkla gerçekleştirebiliyorsunuz.
Anakart tablasının üst ve yan kısımlarında bolca kablo kanallarıda bulunuyor. Tablanın CPU yuvasına denk gelen kısmın genişçe oyulmuş olmasıda sıvı ve hava soğutucu montajlarınızda sizlere kolaylık sağlayacaktır.
7 adet IO slotu destekleyen kasada ekran kartınızı dik bir şekilde konumlandırmaya müsaade eden brakette kasanın io paneline dahil. Sadece vida kutusunun içindsen çıkan metal pcı-express slot destekleyicisini monte etmeniz yeterli oluyor.
Ekran akrtını dik konumda takmak isterseniz o kabloyu da harici olarak satın almanız gerekiyor.
Power Push butonları kasanın hemen üst paneline konumlandırılmış. hemen sağ kısımda 1 adet power butonu bulunuyor Reset tuşuna ise gerek duyulmamış.
2 adet USB 3.0 bağlantısı bulunan kasada 1 adette USB Type-C portuna yer verilmiş. Ki bu üst seviye kasalarda gördüğümüz bir çıkış. Şahsen bana göre artık her kasada bulunmalı.
1 adette standart jacklı kulaklık ve mikrofon çıkışlarıda elbetteki mevcut. En sol kısımda ise led açma kapama butonu bulunuyor.
Unutmadan birde HDMI çıkışı var. ''Bu Nedir Böyle'' diye soruyor gibisiniz.
Gigabyte hemen üstte VR Link adını verdiği HDMI çıkışını konumlandırmış. Bu sayede VR destekli Gigabyte ekran kartlarınız varsa direk kasa içinden bu kabloyu ekran kartınıza takıp VR gözlüklerin keyfini çıkarabilirsiniz.
Kasanın arka kapağı yine metalden ve sürgülü bir yapıda.
Kapağı açtığımız zaman hemen altta 3.5'' HDD slotlarının bulunduğu kısımda büyük bir kutu bulunuyor ve kutu içeriğindeyse kablo toplama klipslerinden gerekli tüm vidalara kadar herşey mevcut.
Burada küçük bir ayrıntıya değinmek istiyorum. Her vida poşedinin üzerinde yazılar bulunuyor bu sayede hangi vida neresi içinde diye saatlerce düşünüp aramanıza gerek kalmıyor. Şahsen bu güzel bir ayrıntı.
Kasada toplamda 2 adet 3,5'' hdd slotu ve 3 adette 2,5'' SSD braketi bulunuyor. 3,5'' hdd slotları PSU Cover'ın içinde iken 2,5'' ssd braketleri panelin üzerinde.
3,5'' HDD slotları kızaklı bir yapıda olmasına rağmen harddisklerinizi vidaladıktan sonra slotuda vida ile destekleyerek daha fazla sağlamlık katmışlar. Bu arada HDD slotları titreşim önleyici silikonlar ile desteklenmiş.
2,5'' ssd braketleri yine vidalı ve sürgülü bir yapıda. SSD'lerinizi ister yandan ister alt kısmından vidalayıp sürgülü bir şekilde yerlerine oturtabiliyorsunuz.
PSU yani güç kaynağınızı oturttuğunuz alan 23cm uzunluğa sahip ve gayet uzun bir alan. Büyük boyutlu bir psu oturttuktan sonra kablolama alanında 7cm bir pay olduğunu videoda görebilirsiniz.
Yani kablolama için 3.5 hdd slotlarını sökme ihtiyacınız olmayacaktır.
Kasanın arka plaka derinliği 3cm civarında ki uda yine kablolama için yeterli bir derinlik sağlıyor.
Şimdi kasanın Fan ve Soğutucu desteğine bakalım.
Öncelikle kasada 2 adet 120mm fan dahili olarak bulunuyor.
1 tanesi kasanın arka egzos fan yuvasında yer alırken diğeri ise kasanın ön paneline monteli bir şekilde. Tabiki bu fanlar siyah renkte ve rgb değil.
Kasa ön panelde 3 adet 120mm ve 140mm fan desteklerken 360mm'ye kadar radyatör takma imkanıda sunulmuş. Üst panelde ise 2 adet 120mm ve 140mm fan desteği ile 240mm boyutlarında radyatör konumlandırabiliyorsunuz.
Gigabyte AORUS AC300W Kasasında 3 adet fan filtreside eklenmiş.
1. filtre hemen kasanın altında PSU alanında ve rahatlıkla tırnaklı bir yapıda kolaylıkla sökülüp takılabiliyor.
2. filtre ise kasanın üst fanlarının bulunduğu alanda. Esnek ve magnetik yapısı sayesinde rahatlıkla sökülüp yıkanabilir.
''3. Filtre Nerede acaba'' dediğinizi duyar gibiyim.
Mera etmeyin hemen ön panelde ve gizli sürgülü bir yapıda. Ön panelin hava kanallarının arasına yerleştirilmiş olan filtre cidden çok hoş.
Bu arada ön panel sağ ve sol kanatlarında olan çentikler sayesinde yeteri miktarda hava alabiliyor.
Şimdi kasanın RGB kısımalrına değinelim.
AORUS kasasında ön panel dahil Psu Cover kısmı ile beraber 4 adet RGB ledli ışıklandırmaya yer verilmiş.
Ön paneldeki AORUS logosu ile PSU Coverdaki LOGO ve yine ön panelin üst ve alt prizma şeklindeki oyuklar tamamiyle RGB ışıklandırmalı.
Fakat bu RGB ledler bu sefer USB 2.0 konnektörü ile anakartınıza bağlantısını tamamladıktan sonra yazlımsal olarak kontrol edebiliyorsunuz.
Gigabyte'ın RGB Fusion yazılımında farklı farklı efektler atayıp otomatik renk geçişlerine varana kadar tüm ayarlamaları dediğim gibi yazılımsal olarak basitçe kontrol edebilmenize imkan sağlanmış.
Makalemizin sonuna geldik.
Gigabyte'ın AORUS AC300W kasasının incelemesini sizlere sunduk.
Kasa ve video ile ilgili düşüncelerinizi yorumlarda belirtirseniz çok seviniriz. Yeni videolarda görüşmek dileğiyle.