Çalışan sayısı azaldıkça internet erişimi azalıyor
Araştırma kapsamında 10 veya daha fazla çalışanı olan, karar alma özerkliği bulunan ve mal veya hizmet üreten organizasyonları inceleyen TÜİK, girişimlerde bilgisayar kullanım oranını bu yıl %97 olarak açıkladı. Geçtiğimiz yıl ise bu oran %97.2 olarak belirlenmişti. Geçen yıl %95.9 olarak belirlenen internet erişimi oranı ise bu yıl %95.3'e düştü. Araştırmaya göre internet erişim oranı; 10-49 çalışanı olan girişimlerde %94.7 iken, 50-249 çalışanı olan girişimlerde %97.8, 250 ve üzeri çalışanı olan girişimlerde ise %99.2. Bu rakamlardan da görüleceği üzere girişimlerde çalışan sayısı azaldıkça internet erişim oranı da azalıyor.
Geçtiğimiz yıl paylaşılan sonuçlarda girişimlerin %72.9'unun bir web safyasına sahip olduğu ortaya çıkmıştı. Bu yıl ise web sayfasına sahip olan girişimlerin oranı %66.1'e geriledi. Web sayfasına sahiplik oranı da tıpkı internet erişim oranı gibi çalışan sayısı azaldıkça düşüyor. Sonuçlara göre web sayfasına sahiplik oranı; 250 ve üzeri çalışanı olan girişimlerde %87.8, 50-249 çalışanı olan girişimler %80 ve 10-49 çalışanı olan girişimlerde ise %69.1.
Bu yıl girişimlerde genişbant internet kullanımının %93.7'ye ulaştığını tespit eden TÜİK ayrıca işletmelerin internet hızlarının oranlarını da paylaştı. Buna göre girişimlerin %19'u 10 Mbit/s altında, %59,9'u 10-99 Mbit/s hız aralığında ve %19,4'ü ise 100 Mbit/s ve üzeri hızda internet kullanıyor.
Girişimlerde Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması'ndaki bir diğer önemli sonuç ise girişimlerin online satış oranları. Rapora göre girişimlerin yüzde 9.8'i 2017 yılında online ürün/hizmet alımı ya da satışı gerçekleştirdi. Bu kategoride de 250 ve üzeri çalışanı olan girişimler yüzde 21.8'lik online satış oranıyla ilk sırada yer alıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
Über