İçinde yosun yaşıyor
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden biri olan Goodyear, bu kez bambaşka bir konseptle karşımızda. Şirketin Oxygene adındaki lastik konseptinin içerisinde canlı yosun bulunuyor. Bu canlı lastik, yolculuk esnasında havadaki nemden topladığı karbondioksit ile fotosentez yaparak oksijen üretiyor.
Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre büyük şehirlerde yaşayan insanların yüzde 80’inin oldukça kirli havada yaşamak zorunda kaldığını belirten Goodyear, bu lastiklerin 2.5 milyon araçta kullanılmasıyla birlikte her yıl 4,000 ton karbondioksitin temizleneceğini ve 3,000 ton oksijen üretilebileceğini iddia ediyor. Bu rakam da 4,500 fosil yakıtlı aracın trafikten kaldırılmasıyla eş değer görülüyor.
Kendi elektriğini üretiyor
Oxygene konseptinin yetenekleri bununla da sınırlı değil. Fotosentezden sağladığı enerjiyi küçük miktarda da olsa elektriğe dönüştürebilen Oxygene, sağladığı bu elektriği kendi içerisindeki entegre sensörlere ve araç-yaya iletişiminin yeni formu olarak düşünülen lastik yanaklarındaki ışık şeritlerine güç vermek için kullanabiliyor.
Goodyear’ın Oxygene konsepti hava kirliliğine karşı verilen savaşta önemli bir rol oynayabilir. Ancak, bahsedilen bu özelliklere bakılırsa bu lastiklerin yollarda kullanıldığını görmemize epey süre var gibi görünüyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5192 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
2018 cenevre otomobil fuarı, goodyear lastik ve