Anlık Bildirim

Google, Android TV’lere minimum sistem gereksinimi şartı getiriyor

Uygun fiyatlı bazı Android TV’ler düşük donanımlarla birlikte geldiği için kullanıcıların deneyimini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Google, minimum sistem gereksinimi şartıyla bu durumu sonlandıracak.
Google, Android TV’lere minimum sistem gereksinimi Tam Boyutta Gör
Android TV, televizyonlarımızı akıllı hale getirmek için önemli ve popüler bir işletim sistemi halini almaya başladı. Çoğu üretici hem dahili hem de harici olarak Android TV bulunduran ürünler tanıtmaya başladılar. Ancak uygun fiyatlı bazı cihazların düşük donanımlar içermesi sebebiyle Android TV deneyimi olumsuz etkilenebiliyor.

Minimum sistem gereksinimi şartı

Bundan sonra Android TV içeren cihazlar için minimum sistem gereksinimi şartı konulacak. Böylece kullanım deneyimini olumsuz etkileyen işletim sistemi imajı sonlandırılıyor. Yeni şartlar televizyonlar ve harici Android TV kutuları dahil olmak üzere tüm cihazlara mecbur kılınacak. Cord Cutters News isimli kaynak CES 2019 içerisinde Android TV ürün yöneticisi Shalini Govil-Pai ile konuşarak habere ulaşmış. Dolayısıyla bu şartlar resmi olarak ne zaman uygulanmaya başlayacak şu an için bilinmiyor.

Shalini Govil-Pai, düşük donanımlı Android TV kutularının popülerliğini bildiklerini belirtiyor. Yani amaçları başka bir çözüm bularak Android TV deneyimini en üst seviyeye çıkarmak olacak. Örneğin akıllı telefonlardaki Android GO sürümü gibi televizyon tarafı için de daha hafif bir işletim sistemi seçeneği sunulabilir. Son olarak Android TV uygulama mağazasının genişletilmesi için özel bir ekip kurulduğu da açıklamalar arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11774 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
televizyon, android tv ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim