Otomatik olarak filtreleyecek
ABD'li yayın organı The Intercept tarafından ortaya atılan iddiaya göre Google, 2017 baharından bu yana Dragonfly kod adlı bir proje üzerinde çalışıyor. Bu proje kapsamında Çin'de kullanılmak üzere bir arama motoru geliştiren şirket; insan hakları, demokrasi, din ve protesto gibi kavramları konu alan web sitelerini ve arama sonuçlarını otomatik olarak filtrelemeyi hedefliyor. Google'ın CEO'su Sundar Pichai ile Çin hükümetinden üst düzey yetkili isimler arasınd ayapılan görüşmelerin temelinde de Dragonfly projesi olduğu iddia ediliyor.
Konuya yakın kişilerin yaptığı açıklamalara göre Dragonfly projesi şu an için sadece Android işletim sisteminde bir mobil uygulamada çalışacak şekilde hazırlanmış durumda. İsmi gizli tutulan kaynaklar, Çin hükümetinin projeyi onaylaması halinde sansürlü arama motorunun önümüzdeki altı ila dokuz ay içinde kullanıma sunulabileceğini belirtiyor.
Tabi Google'ın 2010 yılında Çin pazarında çekilmek zorunda kalmasının asıl nedeninin şirkete yönelik tepkiler olduğunu göz önünde bulundurursak Dragonfly projesini hayata geçirmenin Google için pek de kolay olmadığını söyleyebiliriz. 2006-2010 yıllarında Çin'de sunduğu kısıtlanmış arama motoru ile ABD'de tepki çeken Google, 2010 yılında yeni politikalara uygun bir arama motoru geliştirmeyi düşünse de artan tepkiler karşısında bu kararından vazgeçmiş ve yüz milyonlarca kullanıcının bulunduğu dev pazardan çekilmişti. Aynı dönemde ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Chris Smith, Google'ın ''kötü olma'' politikasından ayrıldığını ve şeytanın ortağ haline geldiğini ifade etmişti.
Şirket gelirleri için oldukça önemli
Aradan geçen 8 yıl içinde giderek büyüyen Çin pazarı şu anda 750 milyon internet kullanıcısına ev sahipliği yapıyor. Bu sayı halen arama motoru üzerinden elde edilen reklam gelirleri, en büyük gelir kaynağı olan Google için oldukça önemli. Yine de Google Çin pazarına girse bile Baidu ile rekabet etmek zorunda kalacak. Halihazırda Çin'in en büyük arama motoru olan Baidu; din, polis şiddeti, konuşma özgürlüğü ve demokrasi gibi konulara ilişkin arama sonuçlarını büyük ölçüde filtrelerken 1989 Tiananmen Meydanı protestoları ve Tayvan'ın bağımsızlığı gibi konulardaki arama sonuçlarının ise tamamını kaldırıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
ya yeni video ekleyin ya da bu videoyu kaldırın
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Hawli
Çok eğlenceli görünüyor :))
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
mars için birebir :)
Son derece farklı bir alet :D
çöp
türkiyede satılmıyor mu daha?
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Yine mi piramit ( sürekli gördüğüm masonik sembolleri vurguluyorum, istatistikleri bilelim, yerlileriyle iş yapmayalım )
Yurtdışı fiyatı bile 9k olunca insanın hevesi kaçıyor
Benim oğlana alayım bi tane
Efsane Türkiye’ye gelse alırım..
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
Mukemmel bir silah acaba ne kadar hızlı atıyor. [resim] [resim]
Fiyat makul olsa efsane olur gerçekten ya.
Vay bee, bu cihaz xiaomi çıktı ben de diyordum kim üretmiş..
hocam 4x daha iyi direk hs attirir