İnternet Bağlantısına ve Sim Kartına İhtiyaç Duymuyor
Quartz'ın araştırmalarına göre ocak ayından beri, Android işletim sistemlerine sahip cihazlar, kullanıcı konum servisini devre dışı bırakmış olsa da konum bilgilerini toplamaya devam ediyor. Cihazlar konum bilgisini, yakınlarda bulunan baz istasyonlarının adresini toplayarak elde ediyor ve bu esnada internet bağlantısına da ihtiyaç duymuyor. Elde edilen bu konum bilgileri daha sonra şifreli veriler halinde Android'in arkasındaki şirket olan Google'a gönderiliyor. Google'ın gizlilik politikalarında açıkça belirtilmeyen bu takip sistemi büyük tepkiye neden olurken Google da konuyla ilgili açıklama yaptı ve Quartz'ın raporunu doğruladı.
Google tarafından paylaşılan açıklama metnine göre Android işletim sistemine sahip olan cep telefonları ve tabletler ocak ayından beri yeni bir senkronizasyon sistemi kullanıyor. Bu sistem kapsamında cihazlar; mesajların ve bildirimlerin hızlı bir şekilde alınmasını sağlamak için mobil ülke kodları ve mobil şebeke kodlarını kullanıyor. Google, cihazların baz istasyonları adreslerini toplayarak mesaj ve bildirim performansında önemli bir ilerleme kaydettiklerini belirtiyor.
Konum Bilgileri Depolanmadı
Bununla birlikte açıklamaya göre Google, ''Hücre Kimlik'' kodları adı verilen ve baz istasyonları üzerinden elde edilen konum verilerinin asla depolanmadığını sadece mesaj ve bildirim için kullanıldıktan hemen sonra bir daha elde edilememek üzere silindiğini vurguluyor. Ayrıca şirket baz istasyonları üzerinden konum bilgisinin toplanmaması için yeni çalışmalar da yürütüyor. Şirketin açıklamasına göre kasım ayının sonuna kadar senkronizasyon ile ilgili yeni bir güncelleme kullanıma sunulacak ve bu güncelleme ile Anrdoid işletim sistemine sahip cihazlar artık yakınlardaki baz istasyonlarının adreslerini toplamayacak.
Tabi Google, yeni bir güncelleme yayınlayarak gizliliği korumaya yönelik bir adım atacak olsa da yaklaşık 11 aydır süregelen uygulama özellikle konum servisini kapatarak yer bilgisini koruduğunu düşünen kullanıcılar için oldukça rahatsız edici. Üstelik Quartz, Google'ın takip sistemini ortaya çıkarmasıydı şirket bu sistemden vazgeçer miydi, bu da merak konusu. Bilindiği üzere Google ve Facebook gibi şirketlerin en büyük gelir kapısı reklam faaliyetleri ve konum bilgisinin de reklam hizmeti için kullanılarak şirkete ciddi gelirler kazandırabileceği düşünülüyor.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 yaz kısa süre kullanım için ideal,
Baya eğlenceli görünüyor :)
Eğlenceli görünüyor
@ccguven evine giren surilere yemek olmuş ilk işleri yemek değilmiş...
Benim oğlana alayım bi tane
O ışık efektleri sadece yanlarda değil üstte de olmalıydı. Böylece tabancayı kullanan, kafasını yana eğmek zorunda kalıp, fıtık olmaz.
hocam 4x daha iyi direk hs attirir
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
13642 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
google, konum ve