Anlık Bildirim

Hyundai ve Kia elektrikli araç şarj istasyonlarındaki bekleme sorununa çözüm buldu

Yollardaki elektrikli araç sayısı arttıkça şarj istasyonlarını boş bulmak daha da zorlaşacak. Hyundai ve Kia bu soruna çözüm getirecek yeni bir sistem geliştirdi. Detaylar haberimizde...
Hyundai ve Kia, elektrikli otomobil sürücülerinin araçlarını şarj etmelerini ve park etmelerini kolaylaştıran yeni bir Otomatik Vale Park Sistemi (Automated Valet Parking System) tanıttı.
Sistemin nasıl çalıştığı yayınlanan konsept video ile gösterildi. Buna göre sürücü akıllı telefonu aracılığı ile aracına otomatik olarak boş bir şarj istasyonu bulmasını söyleyebilecek. Daha sonrasında ise araç kendi kendine uygun şarj istasyonuna gidecek.
Elektrikli otomobil tamamen şarj olduktan sonra ise diğer araçların şarj istasyonuna erişebilmesi için boş bir park yerine doğru hareket edecek. Böylelikle şarj istasyonunu boş yere işgal etmemiş olacak. Sürücü hazır olduğunda ise tekrar onun bulunduğu konuma geri dönebilecek.

Amaç şarj sürecini iyileştirmek

Yollardaki elektrikli araç sayısının artması ile birlikte şüphesiz ki mevcut şarj cihazları da sayı bakımından yetersiz kalmaya başlayacak. Sürücüler araçlarını şarj etmek istediklerinde büyük olasılıkla şarj istasyonunun dolu olduğunu görecekler ve bekleme süreleri uzayacak.
Hyundai ve Kia’nın geliştirdiği yeni sistem, şarj sürecinin iyileştirmek adına şarjı dolan araçların kendi kendine istasyonu terk ederek, boş bir park yerine geçmesini sağlayacak. Böylelikle şarj cihazı boş yere işgal edilmeyeceği için sıradaki diğer elektrikli araçlar da beklemek zorunda kalmadan istasyondan faydalanabilecekler.
Hyundai ve Kia yeni teknolojiyi 2025 yılında, Seviye 4 otonom sürüş yeteneğine sahip bir araç piyasaya sürmesi ile birlikte kullanıma sunabilir.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
20240 kez okundu.
17 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, elektrikli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim