Sanal gerçeklik (VR) eğlence amaçlı kullanıldığı kadar eğitim amaçlı da kullanılabilir. Japonya'da lise öğrencilerinin Hiroşima'nın bombalanması sırasında oluşan manzara ve sesleri yeniden canlandırmak için oluşturdukları 5 dakikalık sanal gerçeklik deneyimi buna iyi bir örnek teşkil ediyor.
Artık hiç kimsenin Hiroşima'da yaşananların tekrarlanmasını istemediğini söylesek yanılmış olmayız. Ayrıca bugünün silahları göz önüne alındığında, serpintinin çok daha kötü olacağı bir gerçek. Bu sanal gerçeklik deneyiminin amacı ise insanlara 6 Ağustos 1945'te Hiroşima'da olsalardı neler yaşayacaklarını hissettirebilmek. Böylelikle benzer olayların bir daha yaşanmaması adına farkındalık oluşturmak hedefleniyor.
VR deneyimi atom bombasının dehşetini yaşatıyor
ABD'nin bundan tam 73 yıl önce düzenlediği atom bombası saldırısını yeninden canlandıran VR deneyimi eski fotoğraflar, kartpostallar ve hayatta kalanlarla yapılan ropörtajlar incelenerek oluşturuldu. Projede çalışan öğrencilerden biri olan Mei Okada "Konuşma olmadan bile, görüntüleri gördükten sonra yaşananları anlıyorsunuz. Bu kesinlikle, sanal gerçeklik deneyiminin meziyetlerinden bir tanesi" dedi.
18 Yaşındaki Yuhi Nakagawa ise "Atom bombası düşmeden önce ve sonrasındaki binaları oluştururken yok olan binaların birçok fotoğraflarını gördüm. Gerçekten de atom bombasının ne kadar korkunç olabileceğini hissettim. Bu manzarayı oluştururken bunu başkalarıyla paylaşmanın gerçekten önemli olduğunu düşündüm” ifadelerini kullandı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
9543 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
vr, sanal gerçeklik ve