Bilindiği üzere mobil telefonların üretim süreçleri oldukça uzun ve zahmetli oluyor. Bu bakımdan üreticiler, yeni modeller tanıtılmadan önce üretime başlamış oluyor ve stoklar ancak yetişiyor. MIT Enstitüsü ilginç bir çözümle karşımızda.
Enstitü içerisinde yer alan ve telefonların kendi kendine birleşmesi için çalışmalar yapan Self-Assembly Lab adındaki laboratuvar, geliştirdiği konsepti nihayet teknoloji dünyası ile buluşturdu. Kendi kendine birleşen telefonlar ilginç bir proje ancak aslında temelinde çok basit bir mantık yatıyor.
Araştırmacılar, telefon bileşenlerinin bir biri ile birleşmesi için özel kilit mekanizmaları geliştirmiş. Yani bileşenlerin uyumlu olduğu diğer bileşenlerle kilit mekanizmaları aynı. Bu bakımdan alakasız bileşenlerin bir biri ile birleşmesinin imkanı olmuyor.
İşin püf noktası ise, karıştırıcının hızında yatıyor. Projede kullanılan beton karıştırıcısı, sürekli belirli bir hızda dönerek bileşenlerin bir biri ile birleşmesini sağlıyor. Eğer çok hızlı olursa bileşenlerin kırılma ihtimali var. Yavaş dönerse de, birleşmek için yeterli güç elde edilemiyor.
MIT ekibi, kendiliğinden birleşen telefon konsepti için yüksek teknoloji ürünlerine gerek olmadığını belirtiyor. Özel kilit mekanizmaları bileşenlere yapıştırıldığında, hemen hemen herşey tamamlanmış oluyor ve sıra karıştırmaya geliyor.
Kendine kendine birleşen telefon projesi henüz ticari hayata geçmekten çok uzak. Enstitü, en azından bu tür konseptlerdeki potansiyeli ortaya koymayı amaçlıyor. Gerekli adımlar atılırsa, üretim tarafında büyük esneklik sağlayacak bu yöntemin gelecek yıllarda uygulandığını görebiliriz.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5887 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
modular smartphones, self assembling phones ve Mobil Teknolojiler